Hurra jeg har vundet

Hurra jeg har vundet

Du har sikkert lagt mærke til at din spambunke vokser ubønhørlig, uanset om du har en Hotmail, Gmail eller bare en almindelig emailkonto. De fleste bliver automatisk filtret fra ved hjælp af det sikkerhedsprogram du har installeret, og hvis disse programmer kører optimalt, så besøger du sjælden firmaernes hjemmesider.

Normalt forbinder man hjemmesider for antivirusprogrammer med seriøse folk, der fortæller om hvilke farer der lurer på internettet og der med forskellige statistikker prøver på at underbygge behovet for at få forskellige programmer installeret.

Sophos på en anden måde.
Når du er på jagt efter interessante ting render du somme tider ind noget du ikke havde forventet. Ved et tilfælde kom jeg via Sophos ind på Graham Cluley’s blog, der viste, at selv om man arbejder med seriøse sager som sikkerhedsprogrammer til computere, så kan man sagtens se tingene fra den humoristiske side.

Lad os få noget spam.
Normalt ser vi ikke vores spam mappe igennem, vi tømmer den bare fra tid til anden og opdager slet ikke alle de fantasifulde tilbud spammerne fylder postkassen med. For at se hvad han egentlig gik glip af, oprettede Cluley en helt normal email adresse, som ikke havde forbindelse med Sophos, og så begyndte pengene bare at strømme ind.

En sand pengestrøm
Der kom et tilbud fra en doktor om at få 5000$ om ugen, lige til man var nået op på den famøse sum af 850.000$, og det eneste den generøse doktermand ønskede sig til gengæld var et kopi af kørekortet. Selvfølgelig var der også mulighed for at hjælpe op til flere embedsmænd, der uheldigvis ikke kunne flytte deres penge over til en anden konto, men med din hjælp og din bankkonto kunne det måske alligevel lade sig gøre, og selvfølgelig ville der så falde 30% af som tak for hjælpen.

Lotterigevinsterne vælter nu også ind, selv om han ikke har deltaget, endda fra steder i verden, hvor han ikke kender nogen og aldrig har været. Det var steder som Spanien, Holland, England, Singapore, det eneste de glade givere beder om er ens kontonummer, eller at man sender en del af sin gevinst til velgørende formål, og de er endda så flinke at foreslå, hvilke organisationer og sender selvfølgelig også lige et kontonummer med.

Dødsfaldene
Der sker mange dødsfald rundt om i verden og heldigvis for forfatteren ser det ud til at en del af de afdøde må have haft forfatteren i tankerne inden de døde, for der kommer selvfølgelig en hel del breve fra folk, der præsenterer sig som advokater for disse afdøde personer, og for at kunne få arven udleveret er der lige et par ting man skal oplyse om.

Det samlede udbytte, iberegnet et helbredslotteri fra WHO, som man ikke har deltaget i og en lille gave fra Kofi Annan kommer man i løbet af ugen op på det fantastiske beløb af 290 millioner $ i gevinster og arv, så hvem gider at arbejde, når nettet er fyldt med så gavmilde mennesker.

Du kan læse historien her:
http://www.sophos.com/blogs/gc/

Kommentar:
Selv om man sagtens kan grine over de oplevelser forfatterne havde med spammerne i den uge, må man undre sig over at der virkelig er folk der dumper i med begge ben, når der kommer en sådan skrivelse. Det er let at stemple dem som dumme eller begærlige, når man ser den stak spam, der skrives om, men hvad nu hvis det kun var en enkelt mail der lå der, ville du så være interesseret?

http://www.sophos.com/

 

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *