Hjemmesider på mobiltelefonen

Hjemmesider på mobiltelefonen

Dagens mobiltelefoner gør det muligt at tjekke elektronisk post og surfe på nettet. Her er tips til mobile hjemmesider.

Den mobile medarbejder lever i bedste velgående. Rundt omkring os på gader, stræder og perroner ser man folk spadsere rundt med øjnene tæt parkeret på mobiltelefonen. Ind- og udgående opkald tjekkes efter, SMS-beskeder skrives og læses og diverse indtalinger på den automatiske telefonsvarer gennemlyttes for vigtige informationer. Og så er der jo e-mail og netsurfing. De nyere såkaldte smartphones gør det nemlig muligt at læse og skrive elektronisk post og surfe på internettet, og det sker vel at mærke i en glimrende hastighed, hvis man er i nærheden af trådløse netværk. Der er blot en større ulempe ved at surfe på nettet med mobiltelefonen i hånden: størrelsen på telefonens skærm.

Gode hjemmesider til mobilos
Mobiltelefoner er jo ikke verdens største elektronik, og derfor kan det være ret besværligt og anstrengende at se og læse hjemmesider på den bitte skærm. Heldigvis er der fremsynede webmastere, som har taget denne udfordring seriøst op. Resultatet er blevet at specielle versioner af hjemmesiderne bliver fremstillet med henblik på et brugervenligt udseende til de små skærme. Min arbejdsgiver, Svendborg Erhvervsskole, har netop udstyret mig med en smartphone, og jeg satte mig for at finde gode websteder, som har et tåleligt udseende på telefonen. Som krav til hjemmesiderne har jeg prioriteret indhold, hastighed og udseende. Nedenstående links er naturligvis subjektivt udvalgt ud fra egne interesser, men jeg skeler dog til den almennyttige interesse sådan en artikel her har for læserne…

Nyheder fra ind- og udland
At holde sig ajour med de emner, der rører på sig i Danmark og på internationalt plan er et af de områder som jeg prioriterer. Her har EkstraBladet og Politiken fremstillet gode mobilsites. Det er især sportsnyhederne som jeg slubrer i mig på Ekstra Bladet, og tre faneblade øverst på siden sender læseren direkte i kløerne på Nyheder, Sport og Flash (Flash er god sladder om de kendte…). Ekstra Bladet byder desuden på lister over tophistorier og de mest læste artikler på sitet. For garder husarerne er der naturligvis dagens side 9-pige, som ikke behøver yderligere præsentation her.

Politikens mobile udgave af deres hjemmeside er vellykket. Den dukker hurtigt op på skærmen, og man får et godt overblik over Seneste nyt fra ind- og udland. Desuden er Politikens ”I byen-afsnit” godt for folk, som holder af at læse kulturelle input. Politikens tv-oversigt er god når dagens tv-overblik skal på plads, og trænger man til en stille latter, er avisens satiriske At Tænke Sig ikke at foragte.
Fyens Stiftstidende har også en fantastisk god hjemmeside til mobile enheder. Her får man ganske vist ikke alle de seneste nyheder, men via et abonnement kan man købe sig til samtlige nyheder og artikler på siden. Der er dog rigeligt med guldkorn på sitet, blandt andet lokale nyheder fra det fynske område, sportsnyheder, kulturstof, debatter samt livsstilsstof.

Bold, nørderi og vejret
Er man til fodboldkunstneri på græsplænen, er Bold.dk’s mobile side ganske god at skabe sig et overblik på. Du får de seneste nyheder inden for fodboldens verden, dagens resultater og deres live-sektion er enestående at have ved hånden, hvis man ønsker at følge med i kampe, der spilles her og nu.
Er man – som jeg – lidt af en it-nørd, tilbyder forskellige sites naturligvis på nyheder i teknologiens verden. En af mine favoritter er PC World, som giver særdeles gode tips og tricks i læsevenlige opstillinger uden brug af unødig grafik, der sløver hastigheden og dermed oplevelsen.

Det samme gør sig gældende med ComONs mobile version. Kan man tåle udenlandske it-nyheder, anbefaler jeg blandt andet Dagbladet og It-avisen (begge Norge) samt Globe and Mail, som skriver gode kritiske artikler om mange it-emner. Har man blot brug for at vide, om man skal finde gummistøvler eller bikini frem, er DMIs telefonversion ganske god. Her får man vejrudsigter over regionale dele af Danmark, femdøgsprognoser og et blik på de seneste radar- og satellitbilleder.

Rosinen i pølseenden tilfalder Google, som naturligvis også har fremstillet en mobil version af deres søgemaskine. Her kan du søge efter almindelige og mobile hjemmesider, billeder samt firmasøgning og tilhørende kørevejledning. Smart, når man er på farten og ikke kan finde vej.

Og her er så links til de nævnte mobilsites
Her får læserne links til de adresser, der er nævnt i artiklen. Bemærk at der er tale om links, der er beregnet til mobile enheder, for eksempel smartphones og PDA’er.

Ekstra Bladet: http://mobil.eb.dk
Politiken: http://mobil.pol.dk
Fyens Stiftstidende: http://mobil.fyens.dk

Bold.dk: http://wap.bold.dk
PC World: http://m.pcworld.dk
ComON: http://www.comon.dk/mobil

Dagbladet: http://wap.dagbladet.no/data
It-Avisen: http://wap.itavisen.no
Globe and Mail: http://ago.mobile.globeandmail.com

DMI: http://www.dmi.dk/dmi/mobil
Google: http://www.google.com/m

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *