Hitlerbjerget

Hitlerbjerget

Når Google Earth kommer for tæt på, dukker der pludselig interessante ting op. Ikke alle er begejstrede.

I byen Bad Tölz er borgmesteren og de andre byrødder – for at sige det mildt – sure på Google. Ved brug af Google Earth på byen ser man et stykke væk et bjerg, som har navnet ”Mounth Hitler”. Det viser sig, at en lille by ved foden af bjerget i 1933 udnævnte Hitler til æresborger og omdøbte det lokale bjerg ”Heigelkopf” til Hitlerbjerget. Der blev rejst et 10 meter højt og 1200 kg tungt hagekors på bjerget. Hagekorset forsvandt lige som mange andre lignende symboler efter nederlaget i 1945.

Der har været tale om, at oplysningerne Google bruger, skulle stamme fra efterretningstjenesten National Geospatial-Intelligence Agency (NGA). Google har selvfølgelig undskyldt, og regner med at programmet bliver opdateret inden for de næste par måneder. Et tysk site har undersøgt om det stod andre steder i de officielle arkiver, og det har vist sig at navnet ”heigelkopf” bliver ført alle steder. Der har desuden også været problemer i Belgien, hvor et haveanlæg tydelig viser sig at være udformet som hagekors, når man ser det via Google Earth.

Kommentar
Tingene får somme tider en hel anden mening, når man ser det fra oven, nu mangler vi bare en der har plads nok til at lave WWW.NETTIPS.DK  i en sådan størrelse, at Google ser det.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *