Helt gratis antivirus

Helt gratis antivirus

Er du ude efter et tip vedrørende et godt gratis antivirusprogram? Inden jeg nu starter med at trække det ene produkt frem efter det andet, skal jeg lige pointere, at der er mange delte meninger om gratis antivirusprogrammer. Nogen vælger moderen, andre datteren…

I it-debatforummer kan man ligefrem opleve situationer, der tangerer mudderkastning, når emnet er gratis antivirus. Derfor skal jeg med stor forsigtighed komme med nogle forslag, som du kan kaste et blik på. Inden du går i gang, er det vigtigt at du husker især én ting:

Installér blot ét gratis antivirusprogram på din pc

De fleste af læserne her på sitet, anvender en eller anden form for Windows, måske Windows XP, 7 eller 8, og her virker nedenstående programmer fremragende.

AVG
En af de hæderkronede deltagere på dette område hedder AVG. I mange år har AVG haft et solidt ry på antivirusmarkedet, og AVG leverer et virkelig stærkt produkt. Du får et fint antivirusprogram, der er pakket pænt ind, og det bremser virusser og såkaldt malware på en nydelig anonym måde. Fås ikke på dansk.

http://free.avg.com/

BitDefender
BitDefender er at anerkendt mærke i antivirusverdenen, men i mange år kunne man kun få købeversioner af deres antivirus. Det er der nu lavet om på, og deres Free Edition får rosende omtale med på vejen. Om den er god? Det ved jeg ikke, idet jeg aldrig har prøve det den! Fås ikke på dansk.

http://www.bitdefender.com/solutions/free.html

Microsoft Security Essentials
Microsoft, som står bag Windows, har udviklet deres eget program til at bekæmpe virusser med. Det hedder Microsoft Security Essentials og virker efter min mening fremragende. Man kan sige at dette program mere eller mindre ”integreres” med styresystemet, og alt fungerer flydende og ubemærket. Fås på dansk.

http://windows.microsoft.com/da-dk/windows/security-essentials-download

Avira
Navnet antyder jo næsten, at her får man antivirus. Og det gør man så! Avira er lidt mere ukendt for den almindelige gennemsnitsbruger, og det er egentlig en skam, for Avira er aldeles glimrende. Programmet er blevet tildelt priser og roser. Fås ikke på dansk.

http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

Avast
Rosinen i pølseenden hedder Avast. Ligesom de førnævnte programmer, er Avast et gratis antivirusprogram, som absolut også bør nævnes i denne sammenhæng. Mine erfaringer med Avast er positive. Fås ikke på dansk.
TILFØJELSE via vort dygtige mandskab i it debatforummet: Har dog en lille bemærkning. Det fremgår af artiklen, at Avast fås ikke på dansk. Det gør det. Min Avast er på dansk. Under Indstillinger – Sprog, kan dansk installeres, hvis den ellers ikke automatisk kommer med.

http://www.avast.com

Er du rigtig meget interesseret i test af gratis antivirus? Så tjek denne uafhængige website, AV-test

[Artiklen blev egentlig skrevet til Nojsom.dk, men genbruges her i lettere redigeret version]

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *