Hashtags – hvad er det?

Hashtags – hvad er det?

Atcore er et dansk firma, der hjælper virksomheder med at markedsføre sig effektivt på internettet. De har nyligt udsendt en pressemeddelelse, der handler om et ret specielt it-udtryk: hashtags! Lige da jeg så pressemeddelelsen, tænkte jeg at den vist var landet i den forkerte indbakke. Hash forbindes vist kun med nøgler, ikke? Nå, jeg læste videre, og så faldt ti-øren: der er mening med galskaben. Et hashtag på Twitter er nemlig en sætning eller et ord, der er placeret efter tegnet # (havelåge). Hvis du således skriver #Nettips har du et indlæg, der handler om Nettips.

Fidusen ved hashtags er at Twitter automatisk kategoriserer ud fra de hashtags som du anvender. Det betyder at hvis andre også anvender #Nettips, vil jeres indlæg blive slået sammen som fællesnævnere, og derved vil samtlige indlæg med #Nettips indgå i søgningen på Twitter. Prøv fx at log på Twitter og anvend hashtags, når du søger efter emner, som har din interesse. Der, hvor Atcore har sin pointe er, at firmaer naturligvis bør udnytte denne mulighed for hashtags, når de vil markedsføre sig selv på det sociale medie.

Gode fif til hashtags

Mange anvender hashtags, når de har en dialog kørende med flere mennesker, og ved at bruge hashtags koordinerer man altså emnet, så man så at sige har en rød tråd igennem samtalerne. Disse hashtags kan placeres i starten, i midten eller i enden på dine bevingede ord, men pas lige på nogle ting, hvis du anvender hashtags. Pas fx på med at bruge æ, ø og å i disse hashtags. Der er nemlig ikke særligt mange mennesker på denne klode, som har disse tre bogstaver på deres tastatur. Husk også at gøre opmærksom på dine hashtags, så andre lærer at kende dem. Hvad nytter det, hvis folk ikke kender Nettips? Derfor: spred ordet og få venner og bekendte til at bruge ordet Nettips i deres tweets. Pas også på, at du ikke gør dine hashtags for lange. Så orker folk nemlig ikke at bruge det i deres opdateringer, eller også er der måske bare ikke plads, da man som bekendt blot har 140 tegn at gøre godt med. Og glem mellemrum!

www.atcore.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.