GTA V – Årets bedste spil

GTA V – Årets bedste spil

Af Søren Bojsen

Rockstar Games kan vist roligt sænke sine skuldre efter årets mest hypede spil, Grand Theft Auto V, udkom d. 17. september. Et spil, der høster fem-stjernede anmeldelser hos de fleste medier og med god grund, for GTA V er intet mindre end et fremragende spil. Forgængeren, GTA IV, udkom i slutningen af april 2008 og blev som forventet modtaget med kyshånd blandt de mange gamere, men GTA V har overgået samtlige rekorder. Spillet havde, tre dage efter udgivelsesdatoen, solgt for mere end én milliard, hvilket siger en del om populariteten af spillet. Men hvordan kan det være, at samtlige gamere og journalister er forelsket i Rockstar Games’ nyeste skud på stammen?

Historien foregår primært i den fiktive Los Angeles inspirerede by Los Santos, hvor den økonomiske vækst stort set er gået i stå. De fleste indbyggere bruger tiden på at se meningsløs reality-tv, men i byen finder vi tre personer, som adskiller sig fra mængden. Franklin er den første hovedperson vi får lov til at identificere, og han prøve så vidt muligt at skabe et liv, hvor han omgås den rigtige side af loven, men som historien skrider frem, møder Franklin Michael. Michael er en familiefar med en fortid som bankrøver. Han stoppede med at udøve kriminalitet, da han blev forelsket i Amanda, som i dag er hans kone. Men Michael savner de voldsomme adrenalinsus sammen med sin tidligere partner, Trevor, der i øvrigt er fuldstændig vanvittig, og derfor beslutter han sig hurtigt for, at han vil genskabe sin succes som bankrøver. De tre mænd indgår samarbejde og skal sammen lave store kup, som forhåbentligt ikke går i vasken.

Friheden i GTA

Plottet i GTA V er på mange måder fremragende. De små cutscenes som finder sted mellem missionerne er underholdende og byder oftest på humoristiske udtalelser, og her kan man umuligt undgå at smile. Og disse cutscenes fører mig hurtigt videre til grafikken og det “virtuelle” skuespil i GTA V.

Grafikken er vanvittig flot, og når solen stille og roligt går ned i horisonten, fælder man næsten en tåre. Det er imponerende, hvad Rockstar Games har formået at trække ud af Xboxens og PS3’ens hardware – det kan meget enkelt ikke gøres meget bedre. Hele processen kører smooth og lag-frit, og det er en fornøjelse at køre rundt i bjergene i en fræk, men stjålen sportsvogn.

Dér, hvor GTA V virkelig slår igennem, er friheden. Du er ikke tvunget til at klare missioner; næ nej, du kan gøre lige, hvad du har lyst til. Har du lyst til at stjæle et fly fra millitæret? Fint, men vær forberedt på at blive jagtet af tanks og soldater. Har du i stedet lyst til at tjene penge, kunne du jo passende køre taxi eller investere i nogle ejendomme? Det står dig fuldstændig frit for, hvad du vil lave. Det er dét, der er det fantastiske ved GTA: Du kan blive ved med at spille det uden at mærke den mindste smule kedsomhed. Der findes utallige muligheder i spillet, at det ville tage mig flere timer at skrive dem ned i en artikel – ja, der burde næsten skrives en bog.

GTA Online

GTA V består også af et online-univers, hvor du har mulighed for at klare missioner med dine venner. Det er interaktivt, og du kan følge din processer i Rockstar Games’ såkaldte Social Club. Genialt!

Denne artikel har formodentlig været en gentagelse af de tonsvis af andre anmeldelser, der ligger på nettet, men vi kan ikke bekræfte det nok; GTA V er et fremragende spil og er i mine øjne det bedste spil til dato. Det byder på så mange timers underholdning, at det ikke er til at fatte.

Jeg bliver desværre nødt til at afslutte artiklen her, da jeg ikke har tid til det her pjat. Køb spillet – du vil ikke fortryde. 😉

http://www.rockstargames.com/grandtheftauto/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.