Gratis tegninger i massevis

Gratis tegninger i massevis

Gratis tegninger er temaet for denne artikel, men lad os lige tage negrebet open source først. Open source breder sig gudskelov som ringe i cybervandet. Jeg er begejstret for de gratis kontorpakker, brænderprogrammer, billedbehandlingsprogrammer og hvad der ellers er udgivet på open source-grundlag, og nu kan jeg tilføje en ekstra ting til den kategori: open clipart, eller på dansk: gratis tegninger.

Openclipart.org tilbyder i tusindvis af gratis tegninger og illustrationer til dit arbejde i tekstbehandling, regneark, DTP, Powerpointpræsentation og hvor du ellers har brug for blikfang til dine visdomsord. De fleste af de gratis tegninger er vektorbaseret grafik, hvilket på dansk omtrent betyder at du kan forstørre og formindske tegningerne uden at de forringes i kvalitet. Dog skal du også regne med at denne vektorgrafik godt kan stille lidt ekstra krav til din computer.

Frivillige folk forærer gratis tegninger

Jeg downloadede den store pakke med gratis tegninger på 118 MB en fredelig fredag morgen, og jeg skal indrømme at jeg var positivt overrasket over tilgangshastigheden. Med en 3 MBit-linie tog det ti-femten minutter – så var grafikpakken hjemme. Når den er hentet ned på harddisken, skal den pakkes ud, hvilket ikke skulle volde de store problemer.

Det er folk fra hele verden, der leverer gratis tegninger, og det hele foregår under public domain, altså der vanker ikke en krone for deres flotte bidrag. Sådanne projekter får mig altid i godt humør, og det er fantastisk at andre mennesker gerne vil dele deres gratis tegninger med andre. Nettips kipper med flaget og hylder OpenClipart.org.

Bemærk! For at se de forskellige tegninger, der er produceret i svg-format, skal du bruge et program, der håndterer dette format. Her kan du for eksempel bruge det gratis Adobe SVG Viewer. Det var ikke uden bøvl at jeg fik det til at virke, men har du mod på lidt research, så er clipart-pakken bestemt værd at kigge nærmere på. Og kom så i gang med at pryde dine dokumenter med de gratis tegninger.

www.openclipart.org

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.