Gratis oversættelse fra Microsoft

Gratis oversættelse fra Microsoft

Man har i lang tid kunnet oversætte udenlandske tekster til dansk med hjælp fra Google Translate. Mange anser denne oversættelsesmetode som amatøragtig, og man må da også medgive, at mange oversættelser ofte munder ud i komiske og misforstående resultater. Ikke desto mindre finder jeg Google Translate ganske praktisk, og hvis man blot abstraherer en smule fra de fejl, der dukker op, så er det efter min mening en god service. Nu er Microsoft på banen med en slags konkurrent. Det gratis værktøj fra Microsoft hedder Bing Translator.

Bing er jo navnet på søgemaskinen fra Microsoft, så det overrasker næppe enormt, at navnet til det gratis værktøj inkluderer Bing brandet. Lige som det er muligt med Googles værktøj, kan du også installere oversættelsesværktøjet som en bookmarklet. Det betyder på groft dansk, at du kan have en lille knap liggende i din browser oppe ved siden af de andre foretrukne hjemmesider og yndlingslinks. Hvis du løber ind i en udenlandsk hjemmeside, som du ønsker oversat, vil et klik på knappen oversætte så godt det kan.

Det er snildt og nemt at gå til, idet Microsoft tager dig i hånden og fører dig hen til den færdige oversættelsesknap. Du surfer ind på nedenstående adresse, vælger dit sprog, trækker bookmarklet’en op på din favoritlinje og slutter af med at sige Ja til en advarsel. Herefter har du en ny knap på din favoritlinje, som du altså kan bruge, hvis du falder over en udenlandsk hjemmeside. Et klik på knappen vil oversætte teksten fra originalsprog til dansk. Nemt, smart, hurtigt.

http://labs.microsofttranslator.com/bookmarklet/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *