Godt sted for gratis programmer

Godt sted for gratis programmer

– Hvor på nettet skal jeg downloade gratis programmer? Jeg risikerer jo at få virus og andet skidt på min computer, hvis jeg henter noget skrammel fra en virusbefængt hjemmeside.

Spørgsmålet får jeg ofte af kursister, som ikke er helt fortrolige med at downloade gratis programmer og spil fra internettet, og det er da heller ingen hemmelighed, at man nemt risikerer at få noget skidt ind på harddisken, hvis man downloader fra de forkerte steder. Skumle bagmænd ved udmærket godt, at det er nemt at få folk på krogen, hvis man frister dem godt, og her er gratis programmer en gylden åre. Når websurferne fristes af gratis software, glemmer de ofte at se sig for i trafikken, og inden de får set sig omkring, er de ramt af virus eller malware på maskineriet.

Der findes heldigvis hjemmesider, som man næsten kan stole blindt på. Næsten. I mange år har Softpedia.com været en af mine personlige favoritter, og nu er jeg faldet over Freeware BB, som også tilbyder en guldgrube af gratis programmer, og Freeware BB er flinke til at tjekke programmerne for snavs. Hjemmesidens logo er præget af et par pingviner, hvilket naturligvis straks henleder opmærksomheden imod Linux, som vel godt kan betegnes som indbegrebet af open source software. Freeware BB drives ikke af kommercielle kræfter, og sidens ophavsmænd tjekker software samt udviklere, inden de poster links til gratis programmer på sitet.

Man behøver ikke at være medlem for at bruge den gode service på sitet, men hvis du alligevel vælger at registrere dig derinde (det er gratis), kan du være med til at give programmer anmeldelser og karakterer, deltage i debatter i forummet og mere til. De gratis programmer er delt op i kategorier, der gør det relativt nemt at finde det man er på udkig efter. Bloggen indeholder interessante artikler, og linksektionen giver superlinks til gode steder, hvor gratis programmer florerer i fin stil. Og gå ikke glip af deres Best Freeware, som du finder ved at klikke på More i topmenuen!

www.freewarebb.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.