Gode råd mod indbrudstyve

Gode råd mod indbrudstyve

Julen er hjerternes fest, men det er desværre også højtiden for indbrud i de danske hjem. Når familien Danmark mødes rundt omkring i de danske hjem, er det samtidig ensbetydende med at mange huse og lejligheder står tomme hen, mens der danses om juletræet andetsteds. Det er med andre ord en gavebod for de latterlige indbrudstyve, som ikke kender forskel på dit om mit. Jeg modtog en pressemeddelelse om gode råd mod indbrudstyve, så du får lige et uddrag her.

Foredragsholder og rådgiver inden for tricktyveri og indbrud, Sunny Cagara, har udsendt pressemeddelelsen. Hvad kan ham Sunny, tænker du måske. Tja, det ved jeg ikke helt præcist, for han præsenterer sig som tryllekunstner, men han har noget på hjerte, og så giver Nettips ham gerne taletid.

Sunny er blandt andet inde på, at indbrud i de større byer og forstæder ofte sker mellem klokken 8-16, når vi valfarter på job. Derfor er det en god ide at samarbejde med naboerne, så man derigennem holder øje med hinandens boliger, hvis man tager på juleferie.

Falske stearinlys via LED

– Læg mærke til, om noget ser anderledes ud. På Fyn begyndte indbrudstyve i sommers at lægge små plastikkugler ud ved hoveddøre for at tjekke, om folk var hjemme. På Østerbro i København har man oplevet prikker på postkasser, og dåser i indkørsler er også anvendt som afmærkning i visse kommuner. Afmærkningerne fungerer som et kodesprog. Tyven skal hurtigt kunne aflæse, om beboerne er på ferie og se, hvor svært huset er at bryde ind i. Er der f.eks. en alarm, siger Sunny Cagara.

Hvis man skal forvirre den irriterende indbrudstyv, er det for eksempel en god ide at købe et LED stearinlys, som ser pænt ægte ud bag gardiner. Dette lys kombineret med gang i de rigtige lamper gør, at tyven ikke kan vide sig sikker på, om huset er forladt eller om der sidder folk med risengrød på tallerknen.

Gem de værdifulde ejendele og sørg gerne for at der er friske affaldsposer i skraldespanden. Invester eventuelt i en nem alarm og køb gerne ekstra lås og sikringshasper til vinduerne. Sørg for at hækken ikke er alt for høj, så folk kan følge med ude fra vejen. Har du gode ideer til at holde indbrudstyven væk?

www.tricktyveri.dk/laer-om-beskyttelse-mod-indbrud/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.