Gode gratis programmer til alle

Gode gratis programmer til alle

Computerens styresystemer oftest afgørende for, hvilke programmer man installerer på maskinen. De fleste bruger Windows, men der er efterhånden også mange, som bruger Apples MacOS, og endelig er der en del, som anvender en Linux distribution. Disse tre vidt forskellige systemer betyder, at mange programmer kun virker til et enkelt eller måske to af systemerne. Det amerikanske website Lifehacker har været en tur på nettet for at finde godt software, som kan bruges til alle tre platforme. Det er der kommet en fin liste ud af, og danske læsere skal ikke snydes for uddrag. Alle nævnte programmer er gratis for private.

KeePass: Husk passwords
KeePass er et fikst stykke software, der hjælper os med at huske mange af de kodeord, vi er omgivet af. Internettets mange websteder kræver ofte et personligt login, og da man ikke bør bruge samme password flere steder, er det svært at huske de enkelte passwords. KeePass husker alle disse passwords for dig, og for at lade programmet røbe disse passwords, skal man enten indtaste et “masterkodeord”, som man selv bestemmer, eller man kan kryptere programmets database med en speciel fil. Programmet kan for eksempel lægges over på en USB nøgle. Dermed har man pludselig samtlige passwords på sig.

www.keepass.info

Miro: Se videoklip
Miro er navnet på et program, som bruges til at afspille videoklip. Der skal downloades omkring 28 MB, men så er man også parat til at se alskens videoklip, og det gælder vel at mærke klip, som enten er placeret på nettet eller på ens egen harddisk. Når Miro installeres, kan det være en god ide at fravælge Ask.com som standard søgemaskine på din pc. Første gang Miro starter op, vil en guide hjælpe dig i gang, og det foregår på dansk. Ved hjælp af den indbyggede søgeboks finder man hurtigt mange spændende videoklip på nettet, og de hentes ned på din harddisk, hvor de typisk gemmes i Video-mappen.

www.getmiro.com

DropBox: Gem på nettet
Dropbox er en slags gratis USB nøgle, som du har liggende på internettet. Der er tale om gratis online lagerplads, hvor du får stillet to GB gratis til rådighed. Ved at downloade et program, kan du synkronisere filer og mapper direkte via internetforbindelsen. Det er for eksempel superpraktisk, for hvis du gemmer i en bestemt mappe på din computer, vil du automatisk også gemme på din internetkonto. Derved vil du altid kunne råde over dine filer, så længe du har en internetcomputer ved din side. Jeg bruger selv Dropbox, og det er efter min mening et af nettes mange vidundere.

www.dropbox.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.