Gode add-ons til Google Docs

Gode add-ons til Google Docs

Google Docs er Googles gratis kontorpakke til verdensfolket. Denne kontorpakke, der indeholder en række programmer, for eksempel tekstbehandling, præsentation og regneark, er blevet populær over hele verden, hvilket efter min mening er helt forståeligt. Du får nogle velfungerende programmer stillet til rådighed, og når du gemmer dine filer, sker det direkte på Google Drev, så du altid råder over filerne, når blot du har internet ved din side. Artikler til Nettips bliver i højere grad skrevet via Google Docs, idet min Chromebook er en ren Google maskine med rene Google værktøjer. Forleden dag fandt jeg ud af, at jeg installere ekstra godter til Google Docs. Disse godter kaldes også add ons eller på dansk: Tilføjelser.

Og det er nemt at komme i berøring med disse add ons. Hvis du eksempelvis starter et tomt dokument op, vil du i menulinjen foroven få øje på et menupunkt, der hedder Tilføjelser. Et klik på menuen og så er der ellers adgang til et menupunkt, der hedder Hent tilføjelser. Når du klikker på Hent tilføjelser, åbnes et lille popup vindue på skærmen, hvor du får et overblik over nogle af de add ons, du kan koble på din Google Docs. Kreativiteten er stor hos udviklerne, og lad mig give nogle eksempler på add ons, der gør din tekstbehandling hos Google endnu mere sjov og produktiv.

Thesaurus: bag dette ord, som måske sender tanker hen på fortidsuhyrer, gemmer sig en synonymordbog, som er ganske praktisk, hvis man skriver tekster på engelsk.

Merge by Mailchimp: hvis du er en del af Mailchimp verdenen (udsendelse af nyhedsbreve), kan du flette et nyhedsbrev direkte via Google Docs.

Template Gallery: få adgang til en række forskellige skabeloner i Google Docs, så du måske ikke selv behøver at skrue den perfekte skabelon sammen.

Translate: få hjælp til oversættelser, når du skriver dine små historier og opgaver i Google Docs.

Lucid Chart: så er der dømt diagrammer i massevis til dine Google dokumenter og regneark.

VexTab Music Notation: Indsæt noder og akkorder direkte ind dine dokumenter.

Avery Label Merge: En fin add on, hvis du fletter til Avery etiketter og labels.

Kaizena: en smart add on til undervisere og lærere, der har behov for at kommentere og rette i elevers og studerendes opgaver.

OpenClipart: så er der adgang til massevis af tegninger. Sådan lige omkring 50.000 stk.

Jo, jeg synes du skal kaste et blik på de add ons, som ligger klar til at blive taget i brug. De er helt gratis, og det kan jo være, at der ligger en add on til dine Google Docs, som du har savnet mere end du aner. Altså:

  1. Start et tomt dokument i Google Docs
  2. Klik på Tilføjelser > Hent tilføjelser

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.