Gmail vokser sig stor

Gmail vokser sig stor

Der er masser af spændende tjenester på internettet, og den ene frister med flere godbidder end den anden. Konkurrencen på nettets forskellige felter er skærpet, og det kommer i mange tilfælde os brugere til gode. Et af de helt store områder tilhører den elektroniske post. E-mail er et forrygende populært objekt, når det handler om nettjenester, og en af de ukronede konger har i mange år været Hotmail. Hotmail er en gratis e-mailtjeneste, der så dagens lys tilbage i 1996. Året efter blev Hotmail opkøbt af gigantiske Microsoft for cirka 400 millioner dollars, og siden har Microsoft brugt uanede ressourcer og midler på at bevare Hotmail, som den næstmest foretrukne mailtjeneste på nettet. Men nu presser Google på. De oplever stor succes med deres gratis mailtjeneste, Gmail.

Gmail haler ind på Hotmail
Gmail er langt yngre end Hotmail, og derfor er den næsten lige kamp imellem disse to mailtjenester ret overraskende for mange. Gmail så først dagens lys i 2004, hvor tjenesten ret snedigt blev lanceret som en måske-er-du-heldig-at-få-en-Gmail. Google var klar over at flere millioner mennesker ejede en Hotmail-adresse, og derfor skulle der snu planer til for at markedsføre den lille ny Gmail. Måden, det blev gjort på, var genial: Google satte et rygte i gang, hvor de løftede sløret for en ny gratis mailtjeneste, hvor de forærede én GB gratis lagerplads væk. Det var helt enestående, idet Hotmail på det tidspunkt ikke tilbød så meget lagerplads som Gmail pludselig fristede med.

Den store webmail-krig brød ud i lyse flammer, og snart var de to store firmaer i gang med at overtrumfe hinandens lokkende mailtjenester. I første omgang så det ud til, at Hotmail var i stand til at afværge Gmails angreb. Hotmail fik en tiltrængt ansigtsløftning, og tjenesten blev hurtigere, mere fleksibel og lagerpladsen steg også betragteligt. Alle anså Hotmail for at vær mailservice, som også i fremtiden ville være den største af dem alle. Men måske ikke så længe endnu, for nye tal viser, at Gmail haler gevaldigt ind på Hotmail.

Skræddersy hele molevitten
Gmail stormer frem som en gazelle, mens Hotmail taber terræn som en træt skildpadde. Og hvorfor så det? Hvad er det der gør Gmail så populær? Først og fremmest er det Googles eminente taktik, når det handler om at tilbyde fremragende løsninger til brugerne. De fleste kender Googles fortræffelige søgemaskine, der serverer relevante svar på kort tid. Google er desuden også kendt for tilbud som Google Earth, der viser imponerende satellitbilleder, samt for Picasa, som er et alle tiders gratis billedprogram. Disse services fra Google er gratis, og bliver drevet af de indtægter som supplerende tekstreklamer indbringer giganten.

Gmail: En superfin tjeneste
Gmail er ingen undtagelse. Der er tale om en superfin mailtjeneste med masser af muligheder for at skræddersy hele molevitten, så det passer ind i den enkeltes behov. Alene den kendsgerning, at Google tilbyder over syv GB gratis lagerplads betyder, at de fleste kan bruge Gmail resten af deres liv uden at tænke på manglende lagerplads. Desuden er Gmail udstyret med masser af geniale indstillingsmuligheder, så læsning af elektronisk post bliver endnu nemmere. Det er nemt at sortere den elektroniske post via såkaldte etiketter, og hvis man har lyst til at bruge Gmail i sit postprogram på computeren, lader dette sig også gøre. Man kan integrere Google-kalender, og søgningen i Gmail er så hurtig og præcis, så man overraskes gang på gang, når man foretager søgninger i sine mails.

Den mest populære mailtjeneste på internettet tilhører Yahoo. Yahoo har over 90 millioner registrerede brugere, men med Gmails fart bør Yahoo overveje visse taktiske genialiteter, hvis de ønsker at bevare førstepladsen. Ellers bliver de formentlig overhalet om et par år. Af Gmail.

Bruger du webmail? Hvilken tjeneste?

www.gmail.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.