Gmail som standardmail

Gmail som standardmail

Vi, som bruger oceaner af sekunder på at surfe rundt fra det ene websted til det andet, ved at man ofte har behov for at sende de enkelte webmastere og organisationer en mail. På mange hjemmesider er der specielle kontaktformularer, hvor man udfylder med navn, adresse og den slags. Somme tider er der også behov for at sende en mail til folk, og her er det dejligt bekvemt, hvis man kan klikke på en mailadresse (på hjemmesiden), hvorefter ens mailprogram straks går i gang med at forberede en meddelelse. Det kan imidlertid også være en træls affære, hvis man anvender webmail som standard.

Det er nemlig ofte sådan, at hvis man klikker på et mail-link på en hjemmeside, så åbnes Outlook, Outlook express, Windows Mail, Thunderbird, Eudora eller hvad man nu har installeret af mailprogrammer på pc’en. Men hvad nu hvis man ønsker at knytte denne mailhandling til ens webmail, for eksempel Gmail? Jo, så installerer man den gratis løsning GmailDefaultMaker.

Her er der tale om en lille (1,46 MB) applikation, som giver mulighed for at angive en webmail-tjeneste som standard. Du kan vælge imellem tre webmailtjenester, nemlig Yahoomail, AOL Mail samt Gmail. Under konfiguration klikker du den tjeneste ind, som du ønsker som standard mailløsning. Herefter vil den valgte løsning titte frem, hvis du klikker på et maillink under dine surfture.Hvis du anvender Firefrox som browser, behøver du ikke GmailDefaultMaker. I Firefox klikker du nemlig Funktioner, vælger Indstillinger og fanebladet Applikationer. Her scroller du ned til Mailto og her angiver du den løsning du foretrækker.

http://gmaildefault.codeplex.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *