Genskabe mistede data

Genskabe mistede data

Halløjsa! De fleste af os kender det pokkers dilemma: det gik alt for stærkt med at slette filer fra computer, telefon eller memory card. Hvad gør man så? Er filerne mistede for altid? Gået til de evige datamarker?

Nej, heldigvis er der stadig håb forude, hvis du gør en hurtig indsats for at genskabe de mistede data. Det handler om at få det gjort, inden du installerer nye programmer og får fyldt harddisken op med nye filer, mapper og hvad der ellers hører sig til.

Dette her skal handle om at genskabe mistede data med et stykke software, som hedder EaseUS Data Recovery Wizard. Det er et gratis såkaldt recovery program, som hjælper dig med at genskabe data, som du er kommet til at slette ved en måske fejltagelse. Programmet kan ligeledes anvendes, hvis du har formateret et drev.

Red data fra lagermedier

EaseUS Data Recovery Wizard kan bruges på din harddisk, en ekstern USB harddisk, USB nøgler, hukommelseskort til for eksempel kameraer og smartphones og hvad du ellers måtte bruge af lagringsmedier i dit hjemmekontor.

Derfor skal du ikke græde bitre krokodilletårer med det samme, når skaden er sket. Med dette geniale gratis program har du mulighed for at redde de tabte data, som du måske er kommet til at slette, eller som måske er gået tabt på grund af virus, programnedbrud eller partitionsrod.

Når du bruger EaseUS Data Recovery Wizard kan du følge 3 enkle og lette trin, som måske får dit gode humør tilbage. Du downloader og installerer programmet på din computer (fås til både Windows og Mac). Når du starter programmet op, kan du vælge imellem 6 forskellige filformater, som programmet skal gå efter.

Programmet scanner efter alle mistede data

Som udgangspunkt går programmet efter alle mistede filer, hvilket inkluderer filer som eksempelvis billeder, dokumenter, musik, video og andre kontorfiler. Hvis du på forhånd ved, at det gælder feriebillederne fra Barcelona, kan du med fordel fortælle programmet dette, inden scanningen begyndes. Det sparer dig tid. Herefter fortæller du programmet hvor det skal lede efter de mistede data.

Herefter begynder EaseUS Data Recovery Wizard at scanne din placering igennem for at finde de mistede data. Mens dette arbejde er i fuld gang, anbefaler jeg ikke at du anvender computeren. Du kan dog sætte scanningen på pause, hvis du får internet abstinenser, hvilket betyder at du kan fortsætte scanningen, mens du går tur med vovsen. Programmet giver dig et estimeret minuttal for hvornår det er færdig med scanningen.

Kryds fingre for et godt resultat

Når EaseUS Data Recovery Wizard er færdig med at scanne dine filer igennem, kommer du til det tredje og måske vigtigste skridt: at fortælle programmet, hvor det skal gøre af de reddede data, som vi formoder er kommet i hus. Du får en oversigt over de filer, som programmet kan redde, og du kan sortere listen efter placering, filtype og dato. Et preview gør, at du kan få et smugkik på de enkelte filer, inden du vælger at genskabe.

Når du har valgt de filer, som skal gendannes, klikker du på Recover, hvorefter programmet går i gang med at genskabe de mistede data. Inden du nu jubler alt for højlydt, så vær klar over at visse data ikke altid kan reddes. Dog synes jeg at du skal give EaseUS Data Recovery Wizard chancen for at redde dit ellers så gode humør. Når man tænker på prisen, er det under alle omstændigheder værd at prøve.

www.easeus.com/data-recovery-software/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *