Galaxy Nexus er bedre end iPhone 4S

Galaxy Nexus er bedre end iPhone 4S

Kort før jul måtte jeg ud at investere i en ny smartphone. Min LG Optimus 2X har været en enorm skuffelse, og jeg har svært ved at anbefale den til andre. I stedet har jeg gået og ventet på den nye Samsung Galaxy Nexus, og da den landede i den lokale 3 butik, slog jeg til. Når det handler om smartphones, opstår der ofte flamewars, hvor tilhængere af A bekriger tilhængere af B. Sådan er det også på smartphone området, hvor Android ofte er i klammeri med iPhone. Denne artikel skal ikke ses som en optakt til flamewar. I stedet vil jeg tage udgangspunkt i en interessant artikel på amerikanske GottaBeMobile. De har set nærmere på de to flagskibe, og det er der kommet spændende udsagn ud af. Konklusionen er at Galaxy Nexus er bedre end iPhone 4S.

En af årsagerne til dommen er 4G. Den lynhurtige hastighed er parat til at indtage Galaxy Nexus og det betyder at downloadhastigheden kan blive op til ti gange hurtigere end den standardiserede 3G. En video på nedenstående link demonstrerer forskellen, og iPhone får altså baghjul der. Den store skærm på Galaxy Nexus gør oplevelsen af hjemmesider, maillæsning, video, navigering og den slags noget større. Hvis man lægger de to telefoner ved siden af hinanden, ses det tydeligt. Når venner har set min Galaxy Nexus konstaterer de en anelse tørt, at iPhone bør komme med en større skærm, når iPhone 5 lander.

GPS Navigation og NFC
Forleden dag var vi en tur i Jylland, hvor vi bevægede os ud i et landskab, hvor vi sjældent kommer. Konens iPhone klarer GPS navigation uden problemer, men problemet er den manglende tale. Galaxy Nexus har naturligvis også GPS navigering indbygget med dansk tale og vejledning. Desuden er det nemt at finde adresser via adressekartoteket.

NFC er et af de mere interessante punkter. Endnu er der ikke så mange telefoner der understøtter NFC. Kort forklaret er NFC en funktion, der gør at du for eksempel kan udveksle informationer med andre mennesker, der er i nærheden. Det kræver dog at de også besidder en NFC-parat smartphone. Snart vil vi formentlig opleve at vi betaler varer ved kassen via NFC. Her er iPhone 4S bagud.

Valg af tastatur er også et delikat emne. Mange af de iPhone-elskere jeg omgiver mig med indrømmer, at Android valgfrihed er misundelsesværdig. Man kan finde en lang række spændende keyboards til Android, hvorimod iPhone har ét.

Slutteligt skal jeg straks indrømme, at jeg havde iPhone med i mine overvejelser, da jeg skulle udskifte smartphone. Apple har produceret et fantastisk produkt, og jeg kunne aldrig drømme om at rise iPhone. iPhone er en brugervenlig smartphone, som de fleste lærer at kende – også de, som selv synes de er teknik-svage. Dog må jeg indrømme, at jeg er en Android fanboy, som glæder mig over Galaxy Nexus dagligt. Det er den bedste smartphone jeg har haft, og det nye Android 4 (Ice Cream Sandwich) er virkelig behageligt at arbejde i. Men læs artiklen herunder og tjek diverse videoklip ud.

Skal der lidt malurt i bægeret må det være, at min Galaxy Nexus blev afleveret til reparation i fredags. En træls genstart betyder at min begejstring er dalet væsentligt. Måske bliver min næste telefon en iPhone…

Galaxy Nexus er bedre end iPhone 4S

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.