Fucking flink!

Fucking flink!

Kender du det: man bevæger sig ind på en fredelig hjemmeside som for eksempel Nettips.dk og kaster et blik i forummet. På ganske få øjeblikke kan en ellers fredelig debat udvikle sig til lidt af et bombe, hvor følelserne pludselig går i selvsving. Ellers fredelige medlemmer og debattører farer i hovedet på hinanden, og der bliver skrevet ord og vendinger, som man ellers havde forsvoret ville finde sted i et agtværdigt debatforum. Men det sker altså, selv om det er yderst sjældent her på Nettips. Hvis du derimod besøger Nationen på Ekstra Bladet vil du hurtigt erkende, at danskerne er meget forskellige når det handler om at opføre sig ordentligt på nettet. Det er lige netop denne opførsel, som kampagnen Fucking Flink handler om.

Bag Fucking Flink står så kendte brands som Facebook, Microsoft og McDonald’s, og formålet med Fucking Flink er soleklart: at få os alle på nettet til at udvise større overskud og tolerance på internettet. Tonen er nemli blevet mere rå på nettet, efterhånden som vi bruger nettet til almindelige hverdagsting. Vi kan hurtigt glemme den almene netikette, når vi deltager rundt omkring på nettet, og ting som skrives i et forum, kan hurtigt misforstås. Fanden er pludselig løs i Laksegade. En undersøgelse udført af Epinion viser, at mere end ti procent af danskerne somme tider fortryder noget, de har skrevet på sociale medier, og tre ud af ti bliver kede af det, når nogen kommenterer eller skriver noget negativt til dem. Til gengæld svarer hele syv ud af ti, at de bliver glade, når nogen kommenterer positivt.

Målet med kampagnen Online Overskud er at styrke og dyrke tiltag, adfærd og handlinger, der foregår online, og som til sammen kan gøre en positiv forskel. Det vil sige skabe et internet fyldt med god tone og overskud. Kampagnen Online Overskud ruller ud i landet til events med folkeskoleelever, et ”hackathon” og adskillige ambassadør-aktiviteter på den officielle hjemmeside. Alle aktiviteterne leder til Aktion Netkapring, som finder sted den 27.-28. marts.

www.onlineoverskud.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.