Folketingsvalg på nettet

Folketingsvalg på nettet

Jeg skal da lige love for at der sker ting og sager, efter at statsministeren for nyligt erklærede at danskerne skal til valgurnerne den 15. september. Først og fremmest er de omkringliggende gadelygter prydet med den ene fæle valgplakat efter den anden, hvor politikere først har været hos den lokale frisørmester, efterfulgt af et besøg hos fotografen, som har et godt tag i Photoshop. Men også aviser, tv og internet er fyldt til randen med danske politikere, der håber at få et godt folketingsvalg. Nu er Nettips helt upolitisk – sådan da – og derfor skal jeg hverken rose eller rise bestemte politikere. I stedet har jeg lyst til at kaste et blik på nogle hjemmesider, der beskæftiger sig med valget.

www.dr.dk/p3valg
DR har efter min mening Danmarks bedste medieside. P3 kommer fint omkring de enkelte emner generelt, og deres valgside er også et besøg værd. Siden er seriøs og har mange nyttige facts liggende, men der er også plads til muntre indslag, for eksempel med artiklen med overskriften:
Cirkus – hvem har dummet sig mest.

www.dr.dk/valg
Den helt seriøse valgside kommer DR dog med på det lidt mere ”officielle” domæne. Her får læserne virkelig syn for sagn, og der er tale om en heftig opdatering det meste af dagen. Man kan følge kandidaternes færden på et interaktivt kort, og hvis man vil lege lidt med mandatfordeling og den slags, er værktøjet til stede på websitet i form af det pudsige navn: Askometeret.

http://valget.tv2.dk/
Ser vi på en anden tv-station herhjemme, er TV2 naturligvis også med på moden. Du kan således teste din egen holdning, se din kommende stemmeseddel, inden du bevæger dig ind i stemmeboksen, se seneste meningsmåling til det kommende folketingsvalg og meget mere. Der er naturligvis også videoklip med politikere, hvor nogen somme tider modsiger sig selv.

www.ft.dk
Endelig bør du lige besøge Folketingets officielle hjemmeside. Her kan du læse alt om de mekanismer der rører på sig, før, under og efter dette folketingsvalg. Prøv også den bitte quiz om folketingsvalget, som jeg ikke kunne få til at virke…

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.