Flotte fotocollager

Flotte fotocollager

En stor og velkomponeret fotocollage ser altid smuk ud og heldigvis behøver du ikke hundrede af de smukkeste billeder i din samling, for når det kommer til collage er det helheden, der tæller. Det er lidt ligesom mosaikker, alene er det små sten, men samles de rigtigt, får man et flot og beundringsværdigt kunstværk.
At sidde og klistre hundreder af billeder sammen, er hverken morsomt eller økonomisk forsvarligt, og at bruge timer i et billedbehandlingsprogram for at trækker billeder rundt, er der heller ikke meget ved. Det er i samme liga som at få fjernet fodvorter eller se maling tørre.

For at undgå disse pinsler og kedsomhed af den anden verden, forsøgte jeg at finde frem til et program, der kunne gøre arbejdet for mig, så jeg kunne fokusere på det sjove, nemlig at lave nogle Collager. Med lidt hjælp fra Google, kom Shapecollage mig til undsætning.
Programmet er utrolig enkelt at bruge, og dybest set kan du nøjes med at vise programmet den mappe, hvor dine billeder ligger og så klarer ShapeCollage resten af arbejdet. Programmets enkle brugerflade, betyder dog ikke at der ikke er nogle gode funktioner at hente. Eksempelvis er  muligheden for at tegne din egen facon til brug i collagen en lille genistreg og du kan tro at bedste Oda, syntes det er charmerende, hvis hun modtager hendes navn skrevet med billederne af de små børnebørn.
Hvis du kun har nogle få billeder, kan du bede programmet at kopiere dem lige så mange gange du ønsker og selvom det selvfølgelig ser bedre ud, hvis du har mange forskellige billeder i en collage, er funktionen ganske nyttig.

ShapeCollage er både et glimrende program, der løser opgaven til topkarakter, og så gør det jo ikke noget at programmet kan hentes kvit og frit og tilmed virker på både Linux, Mac og Windows og kan hentes på

http://www.shapecollage.com/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *