Flickr – fotos på nettet

Flickr – fotos på nettet

Flickr! Sjovt navn med en mystisk endelse. Et navneord, der ender på et r uden et forudgående e. Nå, Flickr er en online digital foto-tjeneste, hvor folk kan uploade deres billeder til. Flickr startede i Canada i 2002, og var egentlig udviklet med henblik på en tjeneste til et online spil på nettet. Man så hurtigt mulighederne i billedtjenesten, så spillet blev droppet, mens udviklingen fokuserede på digitale fotos. Og så gik det pludselig stærkt.

Til at begynde med var det en slags chatroom med udveklsing af billeder, der skulle bære Flickr. Dengang – cirka i 2004 – var det stadig lidt uvant at folk lagde deres billeder op til fælles beskuelse, men Flickr folkene troede på ideen og gav den efterfølgende gas. Det virkede. I dag er Flickr et af de mest anerkendte steder, som fotofolk bruger, når de lægger deres fotos på nettet.

Billigt pro-medlemskab
Året efter, altså 2005, dukkede Yahoo pludselig op. Mastodonten på internettet fangede interesse for Flickr, og på ganske kort tid blev alle billedfiler flyttet fra en canadisk server til en amerikansk ditto hos Yahoo. Det gav samtidig Flickr en økonomisk saltvandsindsprøjtning, og serverdriften skulle efter sigende være Ganske stabil.

I dag kan Flickr bruges i købe- og gratisversioner. Man får naturligvis mere plads og flere muligheder, hvis man vælger købeversionen, og der er åbnet op for pænt lange videosekvenser, hvis man betaler for at være medlem hos Flickr. Hvis du er interesseret, koster et pro-medlemskab blot 25 amerikanske dollars på årsbasis, altså lige omkring 125 danske kroner. Har du en mailadresse hos Yahoo, besidder du samtidig nem adgang til Flickr. I dag regner man med, at der ligger over to milliarder fotos på Flickrs servere.

www.flickr.com

Kilde: Wikipedia

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.