Fjerne dubletter

Fjerne dubletter

Med jævne mellemrum tager jeg backup af mine filer og mapper. Det er ikke verdens sjoveste arbejde, men det bør udføres, og hvis maskineriet kan klare sikkerhedskopieringen mens jeg børster tænder, spiser æggemad eller sover, betyder det jo ikke så meget. Jeg har bare den irriterende brist, at jeg gemmer mine sikkerhedskopier i forskellige mapper på forskellige drev. Det betyder at jeg reelt har mange samme filer liggende flere forskellige steder. Disse dubletter fylder unødigt, for det er jo i realiteten nok med én udgave af hver fil (man kan selvfølgelig have en sikkerhedskopi af en sikkerhedskopi hvis man har plads nok). Det er imidlertid lidt af et hestearbejde, hvis samtlige filer og mapper skal gennemgås manuelt. Nu har jeg installeret et gratis program, der kan scanne mine mapper igennem for at finde dubletter. Programmer hedder Anti-Twin og er gratis for private.

Mens linjerne her skrives arbejder programmet i baggrunden. Jeg gav det en konkret opgave: find dubletter af billeder, som jeg har liggende mere end én gang. Søg efter billeder pixel-mæssigt, det vil sige at Anti-Twin skal finde billeder der matcher hinanden 95 procent. Det arbejder gratisprogrammet altså på lige her og nu. Det er en proces, der tager et godt stykke tid, idet der er mange billeder der skal analyseres grundigt. Overvej derfor om det er en fremgangsmåde du vil bruge. Du kan også lade Anti-Twin scanne efter billeder, der har samme størrelse bytemæssigt. Her kan der være usikkerhed om det er en dublet eller ej, Anti-Twin finder. Jeg vil afbryde pixel-scanningen, fordi den æder min tid.

Programmet har et fil-filter, hvilket på moderne dansk betyder at du kan vælge hvilken type filer, programmet skal finde dubletter af. Jeg forsøgte for sjov at vælge lydfiler á la MP3, wav og den slags, og efter nogle minutter fortalte Anti-Twin mig, at jeg havde ret mange dubletter liggende.

Der er tale om et lille program på cirka én MB. Man kan ikke kalde programmet hypermoderne, grafik og brugerflade er ikke noget at skrive hjem om, det er ikke opdateret for nyligt, men det er vel egentlig også ligegyldigt, bare det virker! Og det gør det til Windows, 32 og 64 bit. Bruger du Linux eller Mac, får du Anti-Twin til at fungere via Wine.

www.joerg-rosenthal.com/en/antitwin/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.