FIFA 15

FIFA 15

Bolden lægges ind i feltet. Ibrahimovic står klar. Det gør Casillas også. Tiden står stille. De tusindvis af mennesker på stadionen følger boldens eventyr. I medgang og modgang vel at mærke. Men da fodbolden passerer mållinjen, bryder seerne ud i vild jubel. Paris Saint Gemain fører 1-0 mod Real Madrid.

Der er lagt op til flotte scoringer og dramatiske kampe i FIFA 15. Det kommer næppe bag på nogen. Men lever spillet op til forventningerne? Og kan det betale sig at opgradere?

Den primære årsag til at unge såvel som gamle opgraderer FIFA-spillene år efter år, er de opdaterede holdopstillinger. Der forekommer en del transfers i fodboldverdenen årligt, og det er helt klart sjovest at spille med de seneste trupper.

FIFA 15 har dog meget mere at byde på. Her tænker jeg især på den følelsesmæssige intelligens. Fodboldspillerne er udstyret med en god hukommelse. Dette resulterer i intense dueller mellem fx en forsvarsspiller og en angriber. Fodboldspillerne reagerer dermed også naturligt på kampenes bedrifter, og det skaber en god dynamik i spillet. Kommentatorerne følger efter i samme spor. De kommenterer på spillernes attitude og seernes reaktioner, og det hele går op i en højere enhed: Spillet føles simpelthen mere realistisk.

Nej, hvor ser det godt ud!

Styringen i FIFA 15 har også været udsat for et par forbedringer. I mine øjne har disse forbedringer gjort det langt mere udfordrende at styre spillerne, fordi EA Sports har reprogrammeret spillerstyringen. Det handler simpelthen om at holde tungen lige i munden, for fodboldspillerne er meget (!) sårbare og skrøbelige at styre. Et lille vip med den ene styrepind, og bolden er tabt. En helt klart belastende funktion i de første par uger, men det handler naturligvis om tilvænning. I kan roligt slå koldt vand i blodet – I lærer det hen ad vejen.

“Nej, hvor ser det godt ud!” sagde min mor, da jeg spillede min første kamp i FIFA 15. Og ja, FIFA 15 ser ganske pænt ud, men min mor var nok en anelse mere begejstret end mig. Den følelse har jeg haft de seneste tre år. Grafikken er fed, men ikke noget banebrydende. Og det gør mig egentligt ikke noget. FIFA 15 er ikke et spil, der har til formål at rive benene væk under enhver person. FIFA 15 skal være et spil for alle, der vil underholdes i en time eller to. Det skal være et spil, der hives frem, når gutterne kigger forbi. Eller når man har brug for at vise sin far, at man dur til noget.

Det er dét, der gør FIFA til noget specielt.

Det kan spilles af alle.

Store som små. Unge såvel som gamle. Piger og drenge.

Game on!

www.easports.com/dk/fifa

Indlægget er skrevet af Søren Bojsen

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *