Fem IFAske fredagslinks

Fem IFAske fredagslinks

IFA er navnet på verdens næststørste elektronikudstilling eller -messe. Den finder hvert år sted i Berlin, Tysklands fantastiske hovedstad. Her valfarter i tusindvis af mennesker til de store messehaller i den vestlige del af Berlin, hvor man virkelig kan få én op opleveren, hvis man synes at apparater, som er drevet af strøm, er interessante.

Jeg var der. Sammen med et par samarbejdspartnere besøgte vi igen i år iFA, og vi troppede naturligvis op på åbningsdagen på åbningstidspunktet sammen med mange tusinde mennesker, som også måtte ind og betragte de nyheder, der bliver præsenteret på sådan en messe. De nyheder er der mange af. Nogen er spændende. Mange er ligegyldige, hvis du spørger mig.

Nu kunne jeg godt ridse et resume op fra messen, men det tror jeg egentlig ikke jeg vil gøre. I stedet vil jeg hellere fortælle om det mega cirkus, som IFA og lignende messer er. Der er tale om udstillinger i millionklassen, og jeg er fuld af beundring over alle de penge, som virksomheder kyler i messe-budgettet. For der må være tale om mange millioner. Euro. Dollars. Pund.

Samsung imponerede

En af de vildeste udstillinger var Samsungs. Denne mastodont, som må høre til den ypperste topklasse inden for elektronik, havde såmænd banket en hel hal på benene. En hel hal. Og hvis du betragter sådan en hal, inden udstillingen går i gang, vil du se en tom skal med kedelige vægge og plettet gulvtæppe. Man må sige at Samsung havde gjort noget ved sagen.

Du bevægede dig ind i en kæmpemæssig hal, hvor intet var overladt til tilfældighederne. En gigantisk spejlvæg i den ene ende, og en kæmpeskærm i den anden. Oppe øverst på den ene væg havde Samsung installeret en skærm (eller flere sammenhængende), som konverterede en masse fotografier til menneskeansigter.

Ikke tilfældige menneskeansigter. Man kunne nemlig bevæge sig ind i små cirkler på gulvet – der var vel 5-10 stykker – og efter få sekunder havde cirklen taget et foto af dig. 30 sekunder senere tonede dit ansigt frem på den store topskærm sammen med mange andre ansigter. Fidusen er at Samsung via deres udvalg af apparater havde sammensat et vellignende foto af dig som en frise af små miniaturer af vaskemaskiner, computere, tørretumblere og jeg skal give dig.

Samsungs hal var naturligvis spækket med nyeste gadgets, blandt andet den nye Note smartphone og andre imponerende elektronikstumper, som enhver sund mand som undertegnede naturligvis måtte hen og afprøve. Folk står en smule på nakken af hinanden på sådan en messe, men generelt synes jeg egentlig at vi var gode til at behandle hinanden ordentligt uden skubberi eller masen og asen.

Ølbrygning og mærkelige tandbørster

Jeg regner bestemt med at tage af sted igen til næste år. IFA er lidt af en fest for folk som undertegnede, som gerne vil opleve nye støvsugere, frugtpressere, tandbørster, emhætter, ølbrygningsmaskiner og andet lir. Hvis du har samme interesse, kan jeg anbefale dig at suse til Berlin. Berlin ligger blot 6 timers kørsel fra Svendborg, så det bør ikke være transporttiden, der forhindrer dig i at deltage.

Denne fredag byder på fredagslinks fra Berlin. Jeg forsøger at sammensætte en lille buket af links, som måske kan få dine øjne på stilke. Du kan således besøge websites med smartphones, ølbrygningsmaskiner, tips til Berlin, droner, virtual reality og meget meget mere.

www.zopomobile.com: En helt ny smartphone på markedet med interessante specs. Et stort batteri på 5.000 mAh, en dybde på  sølle 7,9 mm, 5,5 tommer skærm i et metalkabinet. Modellen hedder Zopo P5000.

www.picobrew.com: At drikke øl er efterhånden blevet en videnskab. Mange ser bort fra traditionelle pilsenere og er gået over til specialbryg. Hvorfor ikke brygge sin egen øl derhjemme i køkkenet med denne elegante opfindelse?

www.berlin.de: Tag på tur til Berlin. Denne eminente hovedstad byder på alt fra den ypperste kultur til den mest spændende historie.

www.goclever.com: Dette firma havde meget på sinde. Blandt andet droner i forskellige afskygninger. Og tandbørster. Og smarte ure. Og opladere. Og blendere. Og …

www.exchimp.com: Et af de store emner i år var VR, Virtual Reality. Dette østrigske firma deltog på messen, og med de rette dimser på næsen, er det næsten som at være der selv.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.