Fem Helga-forblæste fredagslinks

Fem Helga-forblæste fredagslinks

Så er Helga på vej. Primært i det nordjyske. Og hun er så efterfølgeren til Gorm, som huserede i sidste weekend. Det er jo gode nyheder for vindmølleejere. Når vinden blæser, er der fart på vingerne.

Ud for mit vindue sidder en skarv og lufter vinger. Skarven er en udskældt fugl, og jeg må da også indrømme, at den ser en smule uhyggelig ud, når den sidder der på broen og spiler sine vinger ud. Egentlig en pudsig manøvre. Hvem har lært skarven det?

Uhyggeligt var det også i går. I Danmark stemte vi om nogle retsforbehold. Uhyggeligt mange flere end beregnet tog til stemmestederne og satte deres kryds ud for ja eller nej. Det blev flertallet der vandt.

Og det bliver også spændende at se om det danske landshold vinder. Her tænker jeg på de smukke håndboldkvinder, som skal kaste med bolde de kommende uger. Og jeg sender også en tanke til de danske fodboldherrer, som snart får ny landstræner.

Han kommer formentlig fra Norge, og i Norge er det trekvart ligeglade med EU. De kan godt finde på at sige NEJ, som danskerne gjorde det i går. Men nordmænd har samme udfordring som os: de vil gerne vinde, men det sker for sjældent.

Nu handler det jo om at være med. Det slogan bruges ved OL, og selv om vi stemte nej i går, er vi stadig med i EU. Ro på. Vi er stadig med i EU.

Og Nettips er stadig på banen med fredagslinks. I dag står den på gratis videoklip, smarte farvekoder til webdesignere, gyserhistorier med Poul Glargaard, et interaktivt vindkort samt en gratis online billedbehandling.

www.glargaard.dk/poul_glargaard-gys: Vi starter med et vaskeægte gys. Det er vores trofaste Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér, som har givet os dette tip, hvor du kan hente gratis lydfiler. Så får du fortalt historier af afdøde Poul Glargaard. GYS!

http://earth.nullschool.net: Et enestående og flot link. Her ser du hvor vindene blæser, og hvor kraftige de er. Kan du få øje på Helga?

www.compressor.io: Har du billeder, som fylder for meget? Både sådan i fysisk størrelse og på kilobyte-sidebenene? Så prøv denne gratis online billedbehandling, Compressor.

www.coverr.co: Har du brug for videoklip til din hjemmeside? Så får du serveret gratis videofilm her på Coverr, hvor de hver mandag serverer 7 nye og helt gratis videoklip.

www.colorhunt.co: Lige et tip mere til webmastere og webdesignere. På ColorHunt får du foræret gratis farveskemaer. Hvilke farver passer sammen? Her kan du se andre bidragyderes foræringer, og du får det med HTML farvekoder og hele moletjavsen!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.