Fem forblæste fredagslinks

Fem forblæste fredagslinks

Folket kommer i medierne, hvis de ikke passer på. Et ganske lillebitte fejltrin, og haps: så sidder man i saksen. Det gælder uanset om man er nyhedsdirektør i et større tv-selskab eller hvis man er minister i et ministerium under bombardement.

Det gælder også hvis man er atlet i en russisk idrætsforening. Her risikerer man at de propper ekstra krydderier i bøfferne, så de pludselig løber, springer eller kaster bedre end hidtil. Samme fælde er gældende for folk, som har forstand på fodbold – bag skrivebordet. Folk fra Schweiz og Frankrig taler ofte fransk. Hvis de altså ikke taler økonomisk.

Økonomien har svære vilkår hos mange, og der er altid gang i kreative tanker om regnskaber her, der og alle vegne. Så er det godt at din bank har rådgivere, som forhåbentlig giver dig de rette råd og vejledninger, der er bedst for dig – og ikke for banken.

Regnskab! Det er i øvrigt det, som vist nok Shu-Bi-Dua kaldte for en brusekabine. Den lader vi stå et øjeblik.

Ugens fredagslinks hiver dig ud i samfundet, hvor du skal hilse på så spændende emner som et gratis tekstprogram, en assistent til Mac-brugere (han hedder Alfred), en tjeneste som kan hjælpe dig af med en web-afhængighed samt et link til vores naboer. Og så lige et link til Nettips 🙂

www.sublimetext.com: Her får du en helt gratis tekstbehandler, som ganske vist er meget simpel, men også meget neutral og let at bruge. Måske mest for nørder. Men alligevel …

www.alfredapp.com: Hvis du sidder på en Mac, kender du måske tricket med at holde Command-tasten nede og trykke mellemrumstast samtidigt. Så kan du søge efter programmer og filer og alt muligt. Prøv at installere Alfred, som måske er dygtigere til at hjælpe dig med at søge på din Mac.

www.keepmeout.com: Har du en svaghed over for bestemte hjemmesider? Tager de al din tid? Så overvej at få hjælp via Keep Me Out, hvor du indtaster webadressen på hjemmesiden, som herefter advarer dig! Jeg har ikke prøvet tjenesten, og den må ikke anvendes med webadressen www.nettips.dk

www.sweden.se: Endelig må vi ej glemme vore svenske naboer. De lægger græs til en fodboldkamp her i weekenden. Jeg håber på ét point lørdag aften og tre point på tirsdag. Til Danmark, forstås.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.