Facebook vil tilbyde egen antivirus-løsning

Facebook vil tilbyde egen antivirus-løsning

Efter at angrebene gennem de sociale medier er øget kraftigt de seneste år

reagerer Facebook og udgiver deres egen antivirus-løsning.

Egen, er måske en sandhed med visse modifikationer. Facebook gik i går ud med at de har indledt et samarbejde med fem store sikkerhedsudbydere og inden for kort tid vil lancere en sikkerhedsløsning via en ny ”AV Marketplace” som findes tilgængelig via Facebooks sikkerhedsside.

”Facebook SecurityTeam har banet sig vej for mange innovative forsvarssystemer mod virus, spam og phishing, samt omfattende automatiske mekanismer der eksempelvis hjælper myndigheder til hurtigt at kunne lukke skadelige sider, kontoer og program”, skriver Facebook, og beretter at de har besluttet sig for at udnytte de store databaser med skadelige url:er som Microsoft, McAfee, Trend Micro, Sophos og Symantec har bygget op og implementerer dem i sit eget sortlistningssystem.

”Dette indebærer at når du klikker på et link på vor side, så beskyttes du ikke bare af Facebooks skærmning, men også af nogle af verdens ledende foretagender indenfor datasikkerhed”, forklarer Facebook.

Udover dette har det sociale netværk altså åbnet en markedsplads hvor brugerne kan downloade gratis seks måneders fulde versioner ad de ovennævnte sikkerhedsudbyderes antivirus-programmer. Disse udbydere vil også komme til at dele deres informationer og undervisningsmateriel på Facebook Security blog.

Læs mere

Kilde. Idg.se

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *