Få nu taget den backup

Få nu taget den backup

Sommerferien er i gang, og vi er mange som nyder at koble hjernen fra og overlade tankerne til kuglegrill, strandparasoller og familiehygge. Inden vi overgår helt til hvilemodus, er det en god ide at sørge for, at alt er klar igen, når vi vender tilbage fra ferien. Dette gælder også på hjemmecomputeren. Mange slemme ting kan ske på computeren, mens vi holder ferie. Almindeligt nedbrud er svært at gardere sig imod, og tilsvarende kan vi ikke afvise, at vort hjem invaderes af skrupelløse banditter, som ikke kender forskel på dit og mit. Det er derfor en særdeles god ide at tage en sikkerhedskopi af de vigtigste data på pcen. Det gamle ordsprog der siger, at rigtige mænd ikke tager backup, holder ikke vand. Når det så oven i købet er supernemt at tage en sikkerhedskopi, er der faktisk ingen grund til ikke at gøre det.

Brug gerne en USB nøgle
Man kan tage sikkerhedskopier på mange forskellige måder. En af de allernemmeste metoder er at anskaffe sig et USB stik med god plads på. En USB dims med to-fire GB lagerplads dækker de flestes behov, når sikkerhedskopien skal i hus, og så er det både en nem og bekvem måde at gøre det på. Dels er der tale om en enkel procedure og dels er det relativt nemt at gemme sikkerhedskopien ad vejen. Hvis man snupper en backup og gemmer den på en cd eller dvd, risikerer at man al data går tabt, hvis skiven tabes på gulvet. Her er USB-løsningen en anelse mere sikker, idet der skal mere til for at data på nøglen skal gå tabt.

Når USB nøglen er sat i computerens USB port, er man parat til at gå i gang. Som regel installerer USB nøglen sig automatisk, og når den er klar, er det meget nemt at sikkerhedskopiere data. Via Denne computer markerer man de filer og mapper, der skal lægges over på USB nøglen. Herefter højreklikker man på de markerede data, vælger Send til og klikker på USB nøglens ikon. Herefter foretages en kopiering af filer og mapper. Det bliver næsten ikke nemmere.

Gratis backup program hjælper
Man kan dog også vælge at bruge deciderede backup-programmer til processen. PureSync er et gratis program til private brugere, som hjælper med at synkronisere eller sikkerhedskopiere filer og mapper. Der er tale om et lille, men ganske nyttigt program, som assisterer ved arbejdet. Når PureSync er installeret, starter det op med en hjælpende guide. Her skal man vælge om man vil synkronisere filer og mapper, om man vil tage en backup eller om man vil kopiere billedfiler fra et digitalt kamera til computeren. I denne situation er backupen naturligvis et godt valg. Man vælger endvidere et antal backups. Det er nemlig ofte en god ide med mere end én backup, for den kan jo også gå til spilde. Herefter sætter man et flueben ud for de filer og mapper, man ønsker at sikkerhedskopiere.

PureSync har nogle rigtigt gode løsningsforslag til steder, som mange ofte vælger at tage backup af. Det gælder for eksempel Dokumenter, Outlook-filer, billeder og adresser på kontaktpersoner. Når man har udpeget de valgte filer og mapper, skal man fortælle computeren, hvor man ønsker sikkerhedskopien. Hvis man har sat et USB stik i maskinen, er det ofte denne placering man vælger som destination for kopien. Nu tjekker computeren de valgte filer og mapper, hvorefter et klik på knappen Start backup sætter din sikkerhedskopiering i gang. Det hele foregår smertefrit og uden problemer. PureSync kan desuden filtrere filer, således at man eksempelvis udpeger Word- eller Excelfiler som mål for backup. Programmet kan sættes til at sikkerhedskopiere på bestemte tidspunkter, hvilket betyder at det klarer paragrafferne selv, mens man for eksempel nyder aftensmaden i ro og mag.

www.jumpingbytes.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *