Få glæde af din gamle smartphone

Få glæde af din gamle smartphone

Har du en gammel smartphone liggende, som du ikke bruger til noget som helst, fordi du har fået en nyere og smartere smartphone? Så synes jeg du skal gøre følgende: enten får den solgt eller foræret til et trængende væsen eller udnytte den på anden vis, end du er vant til. Kommando.com har sammensat en lille guide til, hvordan man får glæde af den aflagte smartphone, og det er der kommet 6 små, men smarte tricks til. Nettips har tyvstjålet ideerne og videregiver dem her på dansk til vore danske læsere. Måske har du andre ideer? Så læg dem som en kommentar under artiklen.

Inden du går i gang, kan du med fordel fjerne eventuelle simkort der måtte sidde i telefonen. Dette simkort får du nemlig ikke brug for. Nej, nu skal du forsøge at betragte din smartphone, som en meget lille bærbar computer, der kan tjene forskellige formål. Slå også mobil data fra i telefonen. Det er nemlig ofte denne data-søgning, som æder en pæn del af telefonens batteri. 

Brug smartphone som medieafspiller

Brug din gamle smartphone som medieafspiller. Du kan fx bruge den til at streame film og musik via wifi, eller du kan bruge den som din favorit MP3afspiller, hvor du har fyldt telefonens lager op med massevis af MP3filer. Tjenester som Netflix og Spotify kan sagtens bringe glæden tilbage i den aflagte smartphone, så længe den er forbundet til wifi. Skulle telefonen have en HDMI indgang, kan du koble den til dit fjernsyn og nyde en omgang Youtube på en større skærm.

Du kan jo også bare vælge at bruge den gamle telefon som et midlertidigt gamecenter for de børnegæster du en gang imellem får på besøg. Mange spilapps kører glimrende på en omgang wifi, og på den måde har du dine personlige sager på din rigtige smartphone i fred. Sådan en alternativ spilkonsol kan også sagtens bruges i bilen på de længere køreture.

Hvorfor ikke bruge den gamle smartphone som din faste GPS makker? Det skulle være muligt at downloade maps til offline brug, og Google Maps er også ved at være parat til offline brug.. Her må du prøve dig frem. 

Opskrifter, vækkeur og wifi telefon 

Hvis du ofte har brug for madopskrifter, når du laver mad, kan du med snilde bruge den gamle smartphone som opskriftsholder ved din side i køkkenet. Installer en app fra fx Matilde, og snart er du i færd med at sammensætte den lækreste menu set længe.

Tænk også på at bruge den gamle smartphone som vækkeur. Vi ved jo godt at det kan være problematisk at have den nyeste smartphone ved nattebordet i fare for at nogen ringer dig op midt om natten. Ved at bruge den gamle smartphone har du et stabilt vækkeur, og da der ikke er datamodtagelse eller simkort, vil hverken e-mails, sms eller opkald vække din Tornerosesøvn.

Husk at din gamle smartphone sagtens kan bruges til telefoni. Installer Skype eller Viber, og sæt den til, når du kommer hjem fra skole eller arbejde.

www.kommando.com

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.