EU skruer ned for volumen

EU skruer ned for volumen

Høretelefoner

EU ser ud til at overveje at fremsætte fremsætte et lovforslag, der skal lægge en grænse for hvor højt MP3 afspillere og mobiltelefoner må spille. Grunden til forslaget er at der er mange unge der får høreskader af at spille for højt musik.

Undersøgelser skulle have vist at det ikke er farligt for hørelsen at høre musik i op til 40 timer om ugen hvis man sørger for at holde volumen under 85 db.

EU ser ud til at mene at den nuværende lovgivning ikke er tilstrækkelig, da man uden problemer skulle kunne finde MP3 afspillere på markedet, der når op på  120 db, når de er på fuld styrke.

Ifølge undersøgelser som der bliver refereret til, skulle op mod 5 til 10 % af brugerne af MP3 afspillere være i farezonen for at få varige skader af at spille for højt musik, derfor vil man nu prøve at få fabrikanterne til at sætte en begrænsning på hvor højt MP3 afspillerne kan spille, og hvis fabrikanterne ikke vil efterkomme kravet ser det ud til at de vil blive mødt med et krav om at sætte et mærkat på afspillere, der advarer brugerne om at afspilleren kan give høreskader.

Problemet med for højt musik har været kendt i mange år, og de fleste af min generation går vel alle rundt med en mere eller mindre høreskade.

På cigaretpakkerne er der en tydelig advarsel om at det er sundhedsfarlig og alligevel er der mange der ryger, så det er nok ret tvivlsomt om unge vil tage den advarsel alvorlig, måske kan den i stedet animere dem til at konkurrere om hvis afspiller kan larme mest.

Hvad så med underbukserne?
EU har det en gang i mellem med at starte ting, man undrer sig lidt over, man kan få den mistanke at nogle af de ting de har kørende mere er for bureaukratiets skyld og ikke for borgerens, så da der stadigvæk fødes færre børn i EU, kunne et ukvalificeret gæt være at man næste gang vil se på hvilken underbukser den mandlige del af Europas befolkning benytter, for at sikre sig at den mandlige sædkvalitet forbedres.

http://whathifi.com/News/EU-may-force-cut-in-volume-levels-on-MP3-players/

http://www.neowin.net/news/main/09/09/28/eu-is-considering-volume-limitations-on-mp3-players

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.