Er din telefon pivåben?

Er din telefon pivåben?

Når min Sony smartphone har ligge urørt i nogle minutter, går den automatisk over i låsetilstand. Det betyder at jeg enten skal indtaste en pinkode for at åbne den op, eller jeg kan vælge en fingeraftrykslæser. En forsigtig pegefinger åbner telefonen, så jeg har adgang til telefon, sms, mails, Facebook, Instagram, Snapchat og hvad jeg ellers har liggende af apps.

Sådan en sikkerhed har jeg det rigtigt fint med, for vi har jo alle mange informationer og oplysninger gemt på vores smartphones. Sendte og modtagne e-mails, telefonnumre, beskeder, passwords og meget andet. Hvis jeg skulle miste min smartphone, ville det pine mig, hvis alle mine informationer på telefonen pludselig skulle komme fremmede i brug.

Vi bruger vores smartphone konstant

Hvordan har du det med beskyttelse af din smartphone? Bruger du samme sikkerhed som jeg, eller lever du på chancen i håb om, at du altid har din telefon i sikker nærhed? En undersøgelse blandt cirka 500 danskere, som Kaspersky Lab netop har udsendt, viser at næsten halvdelen af danskerne ikke beskytter deres smartphones med password, pinkode eller lignende.

Og det er naturligvis bekymrende, for di vi netop bruger vores smartphone til så mange forskellige ting. Vi er jo online konstant, og den udbredte 4G forbindelse gør, at vi næsten surfer på nettet med samme hastighed, som hvis vi sidder ved en computer med bredbåndsforbindelse. Hver gang vi er online, sætter vi små spor, og lander din smartphone hos den forkerte, har vedkommende adgang til en masse informationer.

Mere end en tredjedel af os anvender netbank på vores smartphone, og over halvdelen af os fanger vores e-mails på telefonen og suser ud på de sociale medier. Her deler vi oplevelser og fotos med hinanden, og indrømmet må vi erkende, at vi faktisk placerer en stor bunke personlige informationer på mobilos.

Hvorfor ikke beskytte telefonen?

Alligevel forsømmer mange af os at spærre for adgangen til telefonen, så udefrakommende ikke blot kan smugkigge, hvis vi mister telefonen. Halvdelen af os har ikke kodeordsbeskyttelse på telefonen, og blot 6 procent af os krypterer filer og mapper. Skulle telefonen lande i en langfingret lommetyv, har vedkommende altså mulighed for at læse dine beskeder, se dine fotos og meget andet.

Kaspersky Lab angiver i en pressemeddelelse, at ud over at sikre indholdet på telefonen med et password, bør vi også overveje hvordan vi får taget backup af data på vores smartphone. Leif Jensen, som er nordisk direktør for Kaspersky Lab, siger:

– Ved at tage tre simple forholdsregler kan man komme langt i beskyttelsen af sine data. Sørg for at din mobil er låst med kodeord, brug en sikkerhedsløsning til smartphones, som har tyverisikring, og tag backup. På den måde beskytter du dine personlige informationer, billeder og online-konti bedst muligt mod både tab og ondsindet brug.

www.kaspersky.dk.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.