Er din router også ved at stå af?

Er din router også ved at stå af?

AF GDK

Jeg har igennem de sidste 6-7 år haft 3 forskellige routere fra D-LINK. Opsætningen og funktionerne har altid været lette og overkommelige uden at man skal være en teknisk nørd. Min sidste ”nye” (1 ½ år gammel) er DIR-655 der ikke har voldt nogen problemer før nu. Den har altid leveret en høj hastighed, både på B/G/N – dog er den på det seneste blevet meget slap. Den har stået inde i et skab, kaldet teknik skabet – der hvor vi i familien også har el relæet siddende samt min lille backup server og printer, der er tændt i ny og næ. Der er ikke specielt varmt og døren dertil er altid på klem. Når vi ikke bruger routeren slukker jeg for den, via min trådløse tænd/sluk enhed.  Så det er ikke fordi routeren lider overlast grundet varme.

Forleden dag fik jeg routeren ”resettet” til dens oprindelige funktioner, idet den er blevet langsom til at levere trådløs data. Den kører på 20/40 MHZ med en Mixed 802.11 N + G ”high” forbindelse. Vores trådløse printer kører på en G forbindelse, derfor opsætningen. De 2 andre routere jeg førhen havde fra D-LINK, havde akkurat det samme problem som denne DIR-655. Jeg føler som om der er indbygget en chip i alt elektronisk hardware, at det skal ”dø” indenfor en vis periode.

Det bliver ikke en D-Link!
Anyhow, de 2 andre routere var ikke i et skab, men hang enten i loftet eller var på gulvet. Til de 2 router blev hastigheden af data simpelthen mindsket af en eller anden årsag efter 1 ½ -2 år. Vi (de voksne) bruger det til at surfe på vores bærbarer og vores dreng spiller Minecraft. Så det er ikke fordi vi ser film og bare skal presse citronen ud af vores hastighed på 10/1Mbit. Forbindelserne har ligget på hhv. 135-270 Mbps. Nu er de konstant på 80-135 Mbps.

Efter at have studeret diverse fora, ser det ud som om jeg ikke er den eneste med det problem, at routere fra D-LINK har det med at dø med tiden. Jeg har ikke gemt min kvittering for købet af den, og ej heller har jeg registreret min router hos dem. Så hvad angår support og evt. returnering til ny enhed, orker jeg ikke at bruge tid på – specielt ikke efter routeren er 1 ½ år gammel.

Dog vil min næste router ikke være fra D-LINK. Måske bliver det en Linksys E4500. Designet er pænt, dog er der ingen fysiske antenner som jeg kan pille ved, da de er indbygget. Jeg ved ikke lige hvordan jeg hænger den op på væggen, da jeg har læst mig til, den ikke er lavet til dette.

Måske du ved hvilken router jeg skal bruge, gerne med Quad-band?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *