Det skal Skype bruges til

Det skal Skype bruges til

Tirsdag lød der et brag i internetverdenen: Microsoft købte gratisprogrammet Skype af eBay. Pris: lige omkring de 40 milliarder kroner. Altså en handel, der med rette kan anses som en af de vægtigste i internethistorien. Nu kan vi almindelige individer sidde tilbage og tænke lidt over, hvorfor sådan et gratis program kan være så mange penge værd. Hvilke planer har Microsoft med Skype?

Først og fremmest handler det om cirka 660 millioner mennesker, der har en konto hos Skype. Det er en relativt pænt antal folk at komme i kontakt med, så det i sig selv er ret interessant, men mon ikke Microsoft har andre planer med Skype? CNN bragte hurtigt en artikel, der kigger lidt på de tanker, som Microsoft formentlig har gjort sig, inden de satte en signatur på købsaftalen. Nettips ridser artiklens hovedelementer op og henviser venligst til artiklen nederst.

Skype og Xbox
Et af de meget populære områder i Microsofts forretning er deres spilkonsol, Xbox 360. Millioner af mennesker spiller dagligt spil på Xbox 360, og mange anvender et system, som betyder at spillere kan kommunikere med hinanden via et headset. Kvaliteten er dog ikke så imponerende, så det er højst tænkeligt at Skype integreres i Xbox 360 på et eller andet niveau.

Windows Phone
Endelig satser Microsoft temmelig mange milliarder kroner på deres smartphone styresystem Windows Phone. Det er udskældt af mange, som hellere foretrækker Android eller iPhones iOS. Ved at integrere Skype i en Windows Phone er der pludseligt et stærkt salgsargument fra Microsofts marketingafdeling.

Videokonferencer
Skype er desuden et stærkt apparat at sætte i sving, hvis man skal afholde videokonferencer. Teknologien bag Skype er gennemarbejdet, og når Microsoft i øvrigt satser pæne puljer dollars på kontorpakker, hvor brugerne arbejder på tværs af kontor- og landegrænser, er det oplagt at integrere Skype som en yderligere mulighed. Microsoft Office 365 er et eksempel, hvor integrationen af Skype ligger til højrebenet.

Facebook
Microsoft har en pæn andel af aktierne på Facebook, og gisninger går nu på, at det snart er muligt at integrere videochat på Facebook. Dermed bliver Skype brugbart for over en halv milliard mennesker, som har en profil på Facebook.

Hotmail
Endelig skal Microsofts falmende mailtjeneste nævnes. Hotmail er for længst overhalet indenom af Googles Gmail, så hvis Hotmail skal tilbage på banen, kunne det være ved at integrere Skype. Vi får se.

http://edition.cnn.com/2011/TECH/web/05/10/microsoft.skype.users

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *