De pokkers filendelser

De pokkers filendelser

Fornemmelsen af at være på udebane er ikke ukendt for mig, når jeg støder ind i mærkværdige fil-endelser, som jeg aldrig har set eller hørt om før. Hvis jeg for eksempel får tilsendt en e-mail, hvor der er vedhæftet en fil, der hedder sommerferie.doc, så er jeg klar over at det er et dokument, der er skrevet i tekstbehandlingsprogrammet Microsoft Word, men hvad nu, hvis jeg eksempelvis modtager en fil, der hedder sommer.wpf – hvad gør jeg så, for den filendelse kender jeg ikke…

Her har jeg fundet et sted på nettet, hvor du kan slå alverdens filendelser op og samtidig se, hvilke programmer der har produceret typen. På the file extension source finder du over 14.500 forskellige filendelser, og der er samtidig forklaringer til adskillige af disse. Du finder enten hver enkelt filendelse ved hjælp af et alfabet, eller du kan søge direkte efter den konkrete filendelse, som du eventuelt sidder og spekulerer over. Et diskussionsforum gør det muligt at stille spørgsmål til kloge folk, der har forstand på filformater.

www.filext.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *