De kreative sider af Google

De kreative sider af Google

Google er meget andet end en søgemaskine. Personligt er jeg blevet Gmailoman, og så bruger jeg Googles billedværktøj Picasa til at skabe sikkerhedskopier af mine digitale fotos. Deres kalender virker fortrinligt, og alt synkroniseres med min Android telefon. Mange ting er blevet nemmere med Googles services. Der sidder mange kreative folk hos Google, og så er de fantastiske til at købe sig til produkter, som de mening med – også galskaben. PC Advisor kommer med en række tiltag fra Google, som illustrerer firmaets kreative sider. Her er nogle af dem.

Body browser
Hvordan ser mennesket ud indvendig? I Google Body Browser kan du via 3D se en model af et menneske og hvad dette indbefatter: sener, muskler, årer, knogler, ben og hele gøgemøget. Ved at bruge de dertil indrettede knapper bestemmer du selv, hvor meget af menneskekroppen, der skal ”scannes”. For at opleve denne kropsscanner, skal du bruge en browser, der kan håndtere WebGL. Det kan Google Chrome eller Firefox 4 Beta.
http://bodybrowser.googlelabs.com/

Influenza hærger
Et af de mere spektakulære initiativer er Googles influenza barometer. Ved hjælp af grafer og verdenskort får du et overblik over udbredelsen af influenza rundt omkring i verden – desværre bare ikke i Danmark, som ikke er med på listen.
www.google.org/flutrends/

Google Mars
Google Mars har intet med en chokoladebar at gøre. Nope, der er i stedet tale om et kort, der viser tilstanden på Mars. Dermed kan du lige tjekke ud, om der er liv på Mars.
www.google.com/mars/

SpørgeJørgen
Google købte sidste år Aardvark. Der er tale om en slags forum eller community (for at bruge et udansk ord), hvor medlemmer hjælper hinanden med at besvare alskens spørgsmål om dit og dat. Når man er oprettet som bruger, vælger man selv hvilke emner, man ønsker at være ekspert på. Herefter får du mails fra folk, hvis de har behov for hjælp inden for et af dine kerneområder.
www.vark.com

Jo, der foregår mange spændende ting hos Google. Har jeg glemt noget?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *