Film database

Film database

Via et gratis program – EMDB – får du pludselig opdateret din filmsamling supernemt. Det sker via IMDB. Forvirret?

Folk køber dvd-film som aldrig før. Denne ene film efter den anden fylder op i reolen, og det kan være svært at overskue hvilke film man har, hvor gamle de er og hvilke skuespillere, der bidrager til løjerne. Derfor kan det være en god ide at oprette en database, hvori man holder sig selv ajour med filmene. Eneste hage ved sådan en database er at man skal indtaste en hulens masse informationer – eller skal man? Nix. Det er ikke nødvendigt – i hvert fald ikke hvis man downloader og bruger gratisprogrammet Eric’s Movie Database.

Der er tale om glimrende freeware her. Når programmet er downloadet, pakket ud og installeret, får man adgang til et supernemt stykke software, hvor man manuelt indtaster titlerne på film. Herefter klikker man en enkelt gang på knappen Search IMDB. IMDB står for Internet Movie DataBase, og det er nok nettets stærkeste kort hvad angår filmleksikon. Hvis filmens titel figurerer i IMDB, vil Eric’s Movie Database automatisk hente en række oplysninger fra hjemmesiden, og så slipper du for en masse tastearbejde: titel, skuespillere, filmgenre, årstal og billede trækkes automatisk over i programmet. Genialt.

Programmet virker desuden glimrende i en dansk version, og der er vel tale om et stykke software, som er et must, hvis man ønsker at oparbejde en database over hjemmets filmotek. Da der er tale om en database kan du efterfølgende søge eksempelvis efter skuespillere, hvorefter du får et hurtigt overblik over hvilke film Sean Connery eller Angelina Jolie har medvirket i – altså film som figurerer i din database. Programmets indbyggede lånefacilitet skal ikke undervurderes. Her holder du nemlig let øje med hvem der har lånt dine film. Det er altså måske slut med at miste film, fordi man ikke kan huske hvem der har lånt dem. Programmet fylder under en MB – hvad venter du på?

www.emdb.tk

Læs også

1 Comment

  1. Preben Wistrup

    EMDB har tilsyneladende den alvorlige mangel at man kun kan indtaste én titel pr nummer. Det vil sige at man kan ikke have et dvd case med 3-4 film som skal indtastes hver for sig men under samme nummer – og jeg har flere hundrede af den slags!
    Ellers et fremragende program.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.