Data på smartphone i udlandet

Data på smartphone i udlandet

Vi som elsker at forlade landets grænser, ved godt at det kan være træls og dyrt, hvis vi glemmer at slukke for data på vores smartphone. En lille forglemmelse på nogle timer kan snildt koste nogle slemme penge, fordi vi pludselig suger data via udlandets høje roamingpriser.

At slå data fra er noget af det første vi gør i bilen, når vi nærmer os den tyske grænse. Her i familien elsker vi Flensborg, så vi snupper tit en overnatning dernede. Dog er det blevet en sædvane at slå data fra, så vi slipper for overraskelser på telefonregningen.

Dyrt at bruge data i udlandet

Det kan nemlig være en dyr fornøjelse at glemme at slukke for data på sin smartphone. Spørg bare Odenses borgmester. Jeg husker selv for 6 år siden, da jeg skulle finde et foto af Johann Sebastian Bach, mens jeg var i et festligt lag i Kassel. At hente ganske få MB ned til min telefon løb op i et par hundreder kroner.

Så vi har lært at slå data fra, når vi forlader Danmark. Det er sundt at slå data fra. Ingen mails. Ingen biplyde fra Facebook. Ingen undskyldninger for at forlade samværet. Til gengæld længere batterilevetid på telefonen.

3LikeHome = gratis data

Teleselskabet 3 forsøger nu at friste os kunder over i deres stald. Det gør de med et tiltag, som de kalder 3LikeHome, som har eksisteret siden marts 2014. Med dette abonnement kan de danske kunder bruge deres smartphone næsten som de plejer i det meste af Europa. Til samme pris som i Danmark.

Du kan således bruge din smartphone med data og hele svineriet i lande som Belgien, England, Frankrig, Grækenland, Holland, Italien, Norge, Portugal, Spanien, Sverige og Østrig. Blot for at nævne nogle eksempler.

3LikeHome er inkluderet i de fleste af 3’s privat- og erhvervsabonnementer, og det betyder at hvis du for eksempel har 5 GB fri data, kan du bruge løs af denne mængde, også selv om du befinder dig uden for Danmark, men dog i et af de lande, som er inkluderet i 3’s abonnement.

Nettips på stranden ved Middelhavet

3 skal roses for tiltaget, som vel egentlig er første alvorlige og mest fornuftige skridt hen imod ens data priser i EU. Vi skriver 2015 og det er på tide, at forbrugerne i den europæiske union kan suge lidt af hinandens data-lagre, uden at vi skal ruineres af en løbsk smartphone regning.

At bruge data på en smartphone i udlandet er en menneskeret, og selv om jeg alligevel hylder muligheden for at slå data fra, mens man er på ferie, mener jeg stadig at vi skal have muligheden for at trække mails ned uden at skulle betale en bondegård for det.

Det er vel også en menneskeret at kunne læse Nettips.dk mens man ligger på en strand ved Middelhavet, ikke sandt?

www.3.dk/abonnementer/fordele/3likehome/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.