Computere til unge i ulande

Computere til unge i ulande

COMPUTERGRUPPEN, som er hjemmehørende i Holbæk, er en kreds af frivillige ældre, som reparerer brugt men brugbart it-udstyr. Udstyret doneres til projekter i ulande i samarbejde med en NGO og mottoet for gruppen er:

Computere til unge i ulande

Der er for tiden19 medlemmer (alle over 60 år) i Computergruppen og medlemmerne kommer fra alle samfundslag. Medlemmerne mødes 2 gange om ugen, hvor de rengør, installerer software og tester de pc’er, der skal sendes til unge i ulande samt pakker dem i kasser til den NGO, der har fået bevilling fra Genbrug til Syd (GtS).

Tirsdag morgen starter altid med et morgenmøde med kaffe og evt. brød. På dette møde snakkes der om, hvad der er kommet af e-mails og forespørgsler om udstyr og andet vedrørende det flotte frivillige arbejde. Klokken 11 holdes gruppen pause, hvor der snakkes om alt. 2 til 3 gange om året har Computergruppen hyggelige frokoster med diverse retter og drikkevarer.

Donering af brugt it-udstyr

Computergruppen følger retningslinjerne for GENBRUG til SYD som tidligere hørte under Mellemfolkelig Samvirke, men som i dag administreres af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (www.dmru.org). COMPUTERGRUPPEN er en af de få frivillige organisationer, der er godkendt af GENBRUG til SYD (GtS) til at sende it-udstyr ud til ulande.

For at være godkendt af GENBRUG til SYD, er der nogle minimumskrav til udstyret, som skal være opfyldt – disse krav kan ligeledes ses på hjemmesiden www.comsug.dk

Alt udstyr går til skoler og andre projekter som er godkendt af Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling – dvs. at det IKKE er udstyr der bliver skrottet, men kan bruges i nogle år endnu. Da man i den senere tid har fået en del forespørgsler om it-udstyr, er Computergruppen altid interesseret i at høre fra firmaer som vil/kan donere noget af det aflagte it-udstyr såsom pc, bærbare, fladskærme, tastaturer, mus og kabler. Gruppen afhenter selv det aflagte udstyr.

Man behøver ikke at have kendskab til pc arbejde for at blive medlem – dette oplæres man i af de andre medlemmer. Man er altid velkommen til at besøge Computergruppen – bare tag kontakt til kontaktpersonen via hjemmesiden. På hjemmesiden kan du også se, hvem du skal kontakte, hvis du har aflagt computerudstyr, som du vil donere til gruppen.

www.comsug.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *