Chrome med børnefilter er den sikreste

Chrome med børnefilter er den sikreste

Googles browser med børnefilter er den eneste der kan anbefales, ifølge tyske myndigheder.

Det føderale bureau for informationssikkerhed i Tyskland, BSI, er kommet med en anbefaling om IT-sikkerhed til brugere som benytter Microsoft Windows. I dokumentet kommer BSI med både generelle og mere konkrete anbefalinger indenfor en række områder.

Et af disse er valget af browser.

BSI mener at hvis det er muligt bør bruge en browser med sandkasseteknologi, noget som gør det vanskeligt for angribere at udnytte sårbarheder i browseren til at få tilgang til resten af systemet. Ifølge bureauet er det kun Googles browser, Chrome, som i dag har denne teknologi implementeret på en konsekvent måde.

-Tilsvarende teknologier er enten svagere eller ikke til stede i andre browsere, skriver BSI.

Google må stadig fjerne sårbarheder i Chrome, men dette sker normalt før sårbarhederne er blevet offentlig kendt og dermed kan blive udnyttet af angribere.

BSI peger også på Chromes auto-opdateringsfunktion, som ikke kræver nogen som helst indsats fra brugerne, som en fordel. Den specielle version af Adobe Flash Player som følger med Chrome, bliver også opdateret på samme måde.

For to år siden kom BSI med en klar advarsel mod at bruge Microsofts browser, Internet Explorer. Dette skete lige efter angrebet som blev kaldt for ”Operation Aurora”. Situationen er ikke den samme i dag.

Browservalget er selvfølgelig ikke den eneste faktor som har betydning for sikkerheden, selv om browseren i dag er blandt de vigtigste angrebsflader til en computer.

BSI anbefaler at Java bare installeres dersom man faktisk har behov for teknologien. Java-sårbarheder er blevet en populær angrebsvektor blandt kriminelle. I Norge kræves Java af blandt andet BankID. Brugerne bør overveje at deaktivere Java i alle browsere bortset fra én, og benytte denne ene bare i forbindelse med netbank. Eventuelt kan man aktivere Java bare ved behov i sin favorit-browser. Hvordan dette gøres varierer fra browser til browser.

BSI anbefaler også at Windows-brugerne holder øje med at installere Java-opdateringer.

Bureauet fraråder pc-brug uden brug af opdateret beskyttelse mod skadeware. Dersom man ikke har behov for et børnefilter, avanceret adfærdsbaseret detektion af skadeware (malware) eller speciel overvågning af browser-eller e-post-aktiviteter knyttet til skadeware, mener BSI at man ikke har behov for noget mere end en gratisløsning som eksempelvis Microsoft Security Essentials, Avira Free Antivirus eller Avast Free Antivirus.

En del af funktionaliteten som mangler i gratisversionerne tilbydes desuden af anden gratis software. For eksempel har både Chrome, Firefox og Internet Explorer beskyttelse mod skadeware og phishingforsøg.

Kilde: digi.no

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *