Betal med din smartphone

Betal med din smartphone

Som tiden går bliver betalingsmetoderne mere og mere nutidige. Den gammeldags facon med at bytte varer eller betale med klingende mønt og gnitrende sedler er ved at være passé. I stedet betaler vi vores varer med kreditkort, når vi står i butikken. Vores Dankort, Visakort eller Mastercard hives igennem terminalen hvorefter vi indtaster koden på de 4 cifre. Hvordan betalingen finder sted i fremtiden er til dels en anelse uvis, men forbered dig på, at du skal bruge din smartphone. Det viser en undersøgelse foretaget af 4T.

Det gælder især, når talen falder på online handel. Der findes stadig en masse danskere, som er utrygge ved nethandel og den efterfølgende online betaling. Mange os har egentlig stor lyst til at handle på internettet, og vi er blevet ret gode til at putte varerne i den virtuelle indkøbskurv. Dog er mange begyndt at droppe indkøbet, når de når hen til betalingsproceduren på nettet. Ofte fordi processen er for langsom eller besværlig. Derfor er planen at 4T, som er stiftet af Telenor, TDC, Telia og 3, vil lancere en ny betalingsmetode i 2014.

Smartphone betaling er vejen frem

Ideen er at vi skal bruge vores smartphone, når vi betaler på nettet. På sigt skal vores smartphone også bruges i de fysiske butikker. Det er nemmere at indtaste sit telefonnummer og en selvvalgt PINkode frem for at skulle finde pengepungen frem, svinge kreditkortet op og indtaste kortnummer, sikkerhedskode og datoer. Ved at bruge telefonnummer metoden slipper man også for at kortoplysninger bliver misbrugt af banditter. Nationalbanken fastslår at hver tredje dansker er klar til at bruge en smartphone, når de daglige indkøb skal klares. Enten via NFC eller via smarte apps til vores smartphones.

Et julebesøg i London bekræfter tendensen. Mange steder kan man blot hive kreditkortet op af lommen og lægge det på en scanner, når man handler småbeløb op til 20 engelske pund, altså lige under 200 kroner. Dette er en supersmart metode, hvis man skal have bussen eller tuben i undergrunden. Læg dit kreditkort på en lille plade og automatisk trækkes pengene på din konto. Faren er naturligvis at banditter stjæler dit kort og hæver løs. Så få kortet spærret, hvis du mister det.

Og personligt glæder jeg mig til, at vi kan bruge vores smartphone til handel på nettet og i den fysiske verden. Jeg har den på mig konstant, og jeg er allerede ret tryg ved at bruge bankens app til at overføre penge og betale regninger med. Den smarte app Mobilepay bruger du hvis du skal overføre penge til en person. Denne overførsel foregår så at sige fra smartphone til smartphone.

www.4-t.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.