Antivirus på spanden?

Antivirus på spanden?

Der er efterhånden gået nogle år med at arbejde med computere. Tiden flyver som beklendt derudad, og jeg husker stadig min første computer med Windows 3.1 på. DOS blev aldrig en del af mit ægte liv med mindre config.sys skulle ændres en smule for at få spil til at glide lettere på skærmen. Og en af de ting der har fulgt mig, er antivirus. Faktisk har det været en fast bestanddel af programpakken, der blev lagt på computerne. Et nødvendigt initiativ for at undgå ærgrelser på grund af virusser. Indtil nu er det gået rimeligt godt, men der er måske grund til bekymring.

Bekymringen skyldes den nye supervirus Flame, som har taget antivirusproducenter med bukserne nede. Det viser sig nemlig at denne virus  har ligget i deres systemer i årevis uden at de opdagede banditten. Flame var forklædt som et Microsoft certifikat, og meget få mennesker anede uråd. For at putte ekstra chili i historien menes det, at en vestlig efterretningstjeneste har udviklet Flame. Dette indikerer at folk med store budgetter faktisk kan udvikle malware, som ikke opdages. Der er dog ikke grund til panik, mener F-Secires danske chef, Michael Dahl. Han siger:

– Jeg kan godt forstå, hvis forbrugerne bliver nervøse og tvivler på, om antivirus så overhovedet nytter noget, men her må jeg virkelig understrege, at det gør det! Danskerne bliver angrebet af tusindvis af vira hvert år og er heldigvis uvidende om langt de fleste angreb, fordi deres antivirus software blokerer dem. Stuxnet, Duqu og Flame er angreb af en helt anden kaliber. Ressourcerne bag er så umådeligt store, og bagmændene har tid til at forfine deres angreb, så en sammenligning med almindelige varianter af malware vil svare til at sammenligne Real Madrid og et serie 2 hold fra Holbæk. De her super-malware varianter er udviklet af bagmænd med penge, tid og kompetencer til først at gå på banen, når de er 100 pct. sikre på, at de vinder kampen i en given periode.

www.f-secure.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *