Alternativ til Stifinder

Alternativ til Stifinder

Jeg bruger Stifinder, når jeg arbejder med filer og mapper. Det er muligvis fortid for jeg fandt et alternativ til Stifinder.

Når man arbejder med filer og mapper i Windows, er det foretrukne program til den slags ofte Stifinder. Det finder du ved at højreklikke på Startknappen og derefter vælge Stifinder. Stifinder er sådan set godt nok, men somme tider mangler programmet nogle basale funktioner, som er rare at have ved hånden. Derfor benytter mange Windows-brugere alternative programmer til Stifinder. Jeg faldt lidt tilfældigt over Xplorer2 Lite, som er et gratis program.

Xplorer2 Lite fylder ikke meget på harddisken – faktisk under to MB. Trods en beskeden størrelse magter programmet en række nyttige funktioner. Lite-versionen er en gratisversion af Xplorer2, og selv om Lite-udgaven er en skrabet version af Xplorer2, så er programmet såmænd godt nok. Først og fremmest nyder jeg at man kan dele programmet op i tre paneler, så man nemt og hurtigt kan flytte og kopiere filer eller mapper fra et sted til et andet.

De små “tabs” som man kender fra moderne browsere er også meget smarte, når overblikket skal bevares, og så betyder “preview”-funktionen, at man hurtigt kan se hvad billeder og tekstfiler indeholder, uden at man behøver at åbne dem. Det samme er gældende for musik- og videofiler. Her klarer den indbyggede medieafspiller både lyd og video. Bookmark-delen gør det desuden meget lettere at finde frem til mapper, som man ofte har brug for.

Desuden indeholder dette herlige gratisprogram en række ikoner, som for eksempel gør det nemt at slette og kopiere filer. Her skal det retfærdigvis siges at nogle af ikon-funktionerne ikke virker i den gratis version af Xplorer2, så lad nu være med at blive skuffet – eller køb ”proversionen”. Den koster blot 10-20 dollars, alt efter hvilken version du køber.

www.zabkat.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.