Aktiv dødshjælp i Danmark?

Aktiv dødshjælp i Danmark?

Man skyder da heste. Efter en italiensk mand har modtaget aktiv dødshjælp, er det på tide at tage emnet op herhjemme.

Dette har absolut intet med EDB at gøre, men er egentlig kun nogle tanker jeg har gjort mig efter jeg havde hørt om Piergiorgio Welby, der måtte gå til den italienske højesteret og få at vide, at han ikke kunne få tilladelse til at dø, selv om han blev kunstigt holdt i live af en respirator og madsonde. Piergiorgio Welby, der nu er død efter hjælp af en læge som risikerer at miste sin bestalling som læge, er af den katolske kirke nægtet en kirkelig begravelse.

Så spørger man sig som dansker, hvor vi står henne her i Danmark? Hvem bestemmer hvad der er livskvalitet, hvornår en syg har nået bunden for hvad der er menneskeligt at falde. Alle, som på grund af sygdom eller ulykke, har måttet tage deres liv op til revision og senere har fundet ud af, at intet er som før og måske aldrig bliver det samme igen, vil på et eller anden tidspunkt sikkert sætte sig selv nye grænser for, hvor meget de kan klare af bortfald, ting de har kunnet før, og når den så er nået: sætter de nye grænser indtil de på et eller andet tidspunkt har flyttet grænserne så langt ned at der ikke er mere at flytte, og hvad så nu?

Hvis det havde været en hund eller kat, så var den blevet aflivet og alle ville synes du var et godt menneske og det egentlig var synd for dig. Hvis et menneske når den yderste grænse af hvad det fysisk og psykisk kan klare, hvem skal så bestemme hvad der er livskvalitet for vedkommende, og hvornår livet er værd at forlænge? Det burde efter min mening være den ramte, men i stedet er det lægen og paragrafferne, som bestemmer, for det er et emne ingen vil snakke om, selv om vi alle før eller senere kan stå i denne situation.

Relevante links

www.e-v-d.dk/index.asp?page=1

www.sygeplejersken.dk/sygeplejersken/default.asp?intArticleID=143

www.helse.dk/artikler/detail.asp?id=1402

http://tcal.net/archives/2006/12/14/piergiorgio-welby-and-the-right-to-die/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *